Elon Musk: Putin Benden Çok Daha Zengin, Ben Ülkeleri İstila Edemem

TAKİP ET

Time Dergisi tarafından "Yılın İnsanı" olarak seçilen Elon Musk, röportajında "Bence bazı egemen güçler var, bilirsiniz. Başkan Putin'in benden çok daha zengin olduğunu düşünüyorum. Ben ülkeleri filan istila edemem." dedi.

Time tarafından "Yılın İnsanı" olarak seçilen Elon Musk, dergiye verdiği röportajda, Rus diktatörü Putin kadar zengin olmadığını söyledi.


"İşinizi Zorunda Olduğunuz İçin Değil, İstediğiniz İçin Yapacaksınız"


Independent Türkçe'nin aktardığına göre SpaceX ve Tesla CEO'su, "Her şeyi yapabilen robotlarla büyük ölçüde otomatikleştirilmiş bir geleceğimiz olursa, işinizi zorunda olduğunuz için değil, istediğiniz için yapacaksınız" diye konuştu:


"Doğrudan Demokrasi Olmalı"


Musk daha önceki bir açıklamasında da insanlığın Mars'ta kuracağı uygarlığın "doğrudan demokrasi ve özgürlüğü" temel alacağını söylemişti.

2018'de Gazeteci Michael Shermer'a konuşan teknoloji milyarderi, "İnsanların katıldığı doğrudan demokrasi olmalı. Yasalar kısa olmalı çünkü uzadıkça kandırmaca doluyorlar" ifadelerini kullanmıştı:


"Kurallar Yüzde 40 Oyla Yürürlükten Kaldırılabilir Olmalı"


"Sistemin sonunun bürokrasi elinden gelmemesi için kuralların son kullanma tarihlerinin olması gerek. Ataleti önlemek adına tüm kurallar yüzde 40 oyla yürürlükten kaldırılabilir olmalı. Özgürlük..."


Ütopik Anarşist


Musk gazetecinin sorularını yanıtladığı bu tarihten beri kendisini "ütopik anarşist" diye niteliyor.

TIME'a verdiği röportajda Musk, "İnsanların istedikleri mala veya hizmete erişebildiği bir ütopya varsa, orada herkes için bolluk vardır" diye ekledi.


"Putin Kadar Zengin Değilim, Ülkeleri İstila Edemem"


Milyarder ayrıca, dünyanın en zengin kişisi olması hakkında ne düşündüğünü de açıkladı.

Kendini o kadar da zengin hissetmediğini ima eden Musk, Rus Diktatörü Vladimir Putin'i örnek gösterdi:

"Bence bazı egemen güçler var, bilirsiniz. Başkan Putin'in benden çok daha zengin olduğunu düşünüyorum. Ben ülkeleri filan istila edemem."


Kripto Paralar 

Teknoloji milyarderi ayrıca, kripto paralara yönelik hayranlığına da değindi. Kısa süre önce kripto paraların itibari paraları yeneceğini söyleyen Musk, kripto topluluğu içinde sevilen bir isim.

Öte yandan Musk, "Kripto dünyasındaki pek çok kişi gibi itibari para biriminden büyük bir nefret duymuyorum. Ancak kripto para biriminin itibari paraya göre avantajları var" dedi.


"Para Sistemini Benden Daha İyi Anlayan Çok Az İnsan Var"


Çevrimiçi ödeme sistemi PayPal'in kuruluşunda rol oynadığını vurgulayan girişimci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PayPal'in yaratılmasında önemli bir rol oynadığım için paranın doğası hakkında saatlerce konuşabilirim. Para sistemini benden daha iyi anlayan çok az insan var."

elon musk putin time dergisi time yılın insanı ülkeler istila etmek