Elon Musk 'Şaka Yaptı' Dogecoin Çakıldı

TAKİP ET

Elon Musk'ın katıldığı bir programda, Dogecoin hakkında söyledikleri sonucu Dogecoin çakıldı.

Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, attığı tweetlerle Dogecoin adlı kripto paranın değer kazanmasında büyük rol oynuyor ve kripto para piyasasında dalgalanmalara sebebiyet veriyordu.

ABD'nin en popüler gece programlarından Saturday Night Live (SNL) adlı programa konuk olan ve bu programı sunan ilk Asperger sendromlu kişi olarak tarihe geçen Musk, Dogecoin hakkında yaptığı 'şakalar' sonucu kripto paranın çakılmasına sebep oldu.

Musk, "Dogecoin nedir" sorusuna önce "Para biriminin geleceği. Dünyayı ele geçirecek durdurulamaz bir finansal araç" yanıtını verirken "Yani üçkağıt mı" sorusuna ise "Evet üçkağıt" cevabını verdi.

Ayrıca, programa katılan Elon Musk'ın annesi Maye Musk ile Elon Musk arasında 'Dogecoin' şakaları yapıldı. Anneler Günü hediyesi için heyecanlı olduğunu dile getiren Maye Musk, "Umarım Dogecoin değildir" dedi. Elon Musk ise "Evet, öyle" şeklinde yanıtladı.

Bunun üzerine Dogecoin, değer kaybetmeye başladı. Program öncesi 0,65 dolar civarındayken, Musk'ın ifadeleri sonrası gerilemeye başlayan Dogecoin, yaklaşık yüzde 28 değer kaybederek 0,47 dolar seviyelerine kadar düştü.

 

dogecoin elon musk şaka saturday night live snl program mizah çakıldı espriler sonrası yüzde 28