Elon Musk Siteyi Mahvediyor: Twitter Blue'su Olmayanların Mavi Tiki Kayboldu

TAKİP ET

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platformda doğrulama işareti olarak bilinen mavi tikleri kaldırma planını uygulamaya koydu. Bugünden itibaren Twitter Blue abonesi olmayan ve eskiden onaylanmış olan mavi tikli hesaplar, işaretlerini kaybetti.

Twitter CEO’su Elon Musk’ın uzun süredir planladığı bir değişiklik bugün hayata geçti. Twitter, eski doğrulanmış kullanıcıların mavi tiklerini kaldırmaya başladı. Bu değişiklikten dünyaca ünlü isimler de nasibini aldı.

Twitter Blue Nedir?

Mavi tik işaretini yeniden kazanmak isteyen kullanıcılar, aylık 8 dolar (209 TL) ödeyerek Twitter Blue abonelik hizmetine katılabiliyorlar. Twitter Blue, kullanıcılara mavi tik dışında da bazı özellikler sunuyor. Bunlardan biri de Tweet Düzenleme özelliği.

Twitter Blue abonelik hizmeti şu anda sadece belirli ülkelerde mevcut. Türkiye’de henüz bu hizmetten yararlanmak mümkün değil.

Mavi Tik Sistemi Neden Kaldırıldı?

Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda mavi tik sisteminin “saçmalık” olduğunu ve bunun bir “lordlar ve köylüler sistemi” yarattığını söylemişti. Musk, mavi tiki sadece para karşılığı vermenin daha adil olduğunu düşünüyor.

Ancak bu hamle, Twitter kullanıcıları arasında büyük tepki topladı. Birçok kişi, mavi tiki parayla satmanın sahtekarlık ve yanlış bilgilendirmeye davetiye çıkardığını belirtti.

Twitter’ın bu değişikliği ne kadar sürdüreceği ve Türkiye’ye ne zaman geleceği ise merak konusu.

elon musk twitter twitter blue mavi tik