Elon Musk: Tesla'yı Apple'a Satacaktım

TAKİP ET

Geçmişte Tesla'yı Apple'a satmak için görüşmek istediğini söyleyen Musk, talebinin karşılık bulamadığını belirtti.

Apple otomobilin 2024 ya da 2025 yılında piyasaya sürüleceğine dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından Tesla'nın sahibi Elon Musk, Model 3'ün en karanlık zamanlarında Tesla'yı Apple'a satmayı düşündüğünü ifade etti.

Reuters kaynaklarına göre Apple tarafından piyasaya sürülecek otomobil, demir-fosfat tabanlı bataryaya sahip olacak. Ayrıca bu batarya, tek hücreli yapıya sahip olacak. Kaynaklar, Apple'ın tasarladığı batarya sisteminin rakiplerinden çok daha fazla menzil sunacağını belirtiyor. Ancak Elon Musk bu iddialara pek de inanmıyor. Bunun nedeniyse Tesla'nın zaten demir-fosfat tabanlı bataryalar üretiyor olması ancak bu bataryaların istenen verimlilikte olmaması.

İddiaların tuhaf olduğunu dile getiren Elon Musk, Çin'de bulunan fabrikalarında bu bataryalar üzerinde çalıştıklarını, yeterli performans ve voltaj değerine ulaşamadıklarını belirtiyor. İddia edilen batarya yapısının elektrokimyasal açıdan imkansız olduğunu söyleyen Musk, Apple'ın ürettiği bataryanın başarılı olamayacağını ima etti.

elon musk tesla spacex apple tim cook bill gates jeff bezos steve jobs steve wozniak