Elon Musk, Twitter'ın Logosunu Dogecoin'e Dönüştürdü

TAKİP ET

Twitter'ın logosu Dogecoin'e dönüştü. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, 17 yıllık kuş simgesini Japon kökenli bir av köpeği olan Shiba Inu'nun resmiyle değiştirdi.

Tesla ve SpaceX gibi şirketleriyle tanınan milyarder iş adamı Elon Musk, Twitter hesabının logosunu Dogecoin logosuyla değiştirerek yine gündeme oturdu.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Twitter'da yıllardır kullanıcılar kuş simgesinin yerine köpek simgesi geldi. Yapılan değişikliğin ardından Dogecoin'in fiyatı yüzde 10'un üzerinde yükseliş yaşadı. 

Dogecoin Nedir?

Dogecoin, popüler bir internet meme'i olan Shiba Inu cinsi köpeğin resminin kullanıldığı ve Litecoin tabanlı bir kripto para birimidir. Yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilen Dogecoin, anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi olmayı hedefliyor. Bu nedenle, Dogecoin kullanıcıları tarafından genellikle diğer kripto para birimlerine kıyasla daha hızlı ve daha düşük işlem ücretleriyle yapılan işlemler için tercih ediliyor.

twitter elon musk dogecoin logo