'Elon Musk Uzaya Turistik Gezi Yapıyor, Parasını Bizim Devlete Ödetiyorlar'

TAKİP ET

Can Ataklı, Korkusuz'da dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

"Elon Musk uzaya turistik gezi yapıyor parasını bizim devlete ödetiyorlar" başlıklı yazısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Uzaya bir Türk gönderileceği" müjdesini hatırlatan Can Ataklı, Erdoğan'ın "İlk insanlı uzay görevi için harekete geçildi. Gerekli şartları taşıyan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 10 gün geçirecek" sözünü aktardı.

"Öyle Uzaya Falan Gidildiği Yok"

"Tabii AKP kitlesi çok sevindi buna. Öyle ya artık biz de uzaya çıkıyoruz, daha büyük müjde mi olur. Tabii işin gerçeği başka" diyen Can Ataklı, "Öyle uzaya falan gidildiği yok" iddiasını öne sürdü.

"Daha doğrusu bir uzay çalışması sonucu bilimsel bir atak falan değil bu" diyen Ataklı şu ifadeleri kullandı:

"Amaç Uzay Programlarına Bir Türk'ü Katmak"

"Saray kamuoyunda çok prim yapar düşüncesi ile bir süredir uzay çalışması yapan ülkelerle temas halinde. Bütün amaç uzaya gidiş programlarına bir Türk’ü katmak.

Bu konuda daha önce Japonlarla görüşmeler yapılmış. Ama olumlu sonuç alınamamış. Uzaya insan gönderen diğer ülkeler Amerika, Çin, Rusya.

Saray öncelikle Amerika’yı tercih ediyor, zaten Çin ve Rusya şu anda bu programları yürütmüyor. Peki Amerika’da kim var.

Elon Musk’ın SpaceX firmasının bir uzay üssü var. Şirket burada bilimsel çalışmalar yaptığı gibi buraya 'turistik amaçlı' geziler de düzenliyor.

Gezinin Maliyeti

İşte Erdoğan’ın 'müjde, müjde, uzaya ilk Türk’ü yolluyoruz' dediği bu. Elon Musk’la anlaşmışlar belli ki. Bu gezinin maliyeti 70 milyon dolar civarında.

Yani bastıracaklar parayı Elon Musk’a o da bir Türk’ü alıp 10 günlüğüne uzay üssüne götürecek. Al sana 'Türkler uzayda' masalı. Ayıp ama.

NOT: Erdoğan’ın açıkladığı koşullar arasında arasında uzaya gidecek Türk’ün uzay alanında çalışmalar yapan bir bilim insanı olma koşulu yok. Yani sıradan biri sırf hava olsun diye uzaya gönderilecek. Bu gezinin ne Türkiye’ye ne de bilimsel çalışmalara bir yararı olmayacak."

Sebze Üretim Tekniği Mezunu Uzay Ajansına Müşavir Olarak Atandı

elon musk uzaya turistik gezi yapıyor parasını bizim devlete ödetiyorlar can ataklı tua