EMA: BioNTech Aşısı, Bir Ay Boyunca Buzdolabında Muhafaza Edilebilir

TAKİP ET

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Çin virüsüne karşı geliştirilen Pfizer-BioNTech aşısının buzdolabında bir ay boyunca saklanabileceğini açıkladı.

EMA İnsan İlaçları Komitesi (CHMP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, BioNTech ve Pfizer tarafından ortaklaşa geliştirilen Çin virüsü aşısının, Avrupa Birliği'ndeki (AB) aşılama merkezlerinde aşının işlenmesini kolaylaştıracak onaylı saklama koşullarında değişiklik yapıldığı duyuruldu.

Söz konusu açıklamada, yapılan değişiklik ile açılmamış olan flakon serumlarının 2-8 derecede, yani derin dondurucu koşullarından çıktıktan sonra normal bir buzdolabında onaylanmış saklama süresinin 5 günden 31 güne uzatıldığı bildirildi.

Böylece aşının depolanması ve taşınmasında artan esnekliğin, AB üyesi devletlerde aşı uygulamasının planlanması ve lojistiği üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor.

BioNTech Pfizer Çin virüsü Koronavirüs aşı Aşı saklama koşulları Avrupa İlaç Ajansı EMA Avrupa Birliği AB İnsan İlaçları Komitesi CHMP covid-19 kovid-19 salgın pandemi