Emekli Amiraller Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Montrö Bildirisi"ne ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 emekli amiral ile birlikte, ifadeye çağrılan 4 emekli amiral serbest bırakıldı.

Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 10 emekli amiral ve ifadeye çağrılan 4 emekli amiral emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Yaklaşık 4,5 saat süren savcılık sorgusunun ardından, emekli Tuğamiral Ergun Mengi tutuklama, Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Engin Baykal, Nadir Hakan Eraydın, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ, Cemil Şükrü Bozoğlu, Türker Ertürk, Ali Sadi Ünsal ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Savcı tarafından hakkında tutuklama talebinde bulunulan emekli Tuğamiral Ergun Mengi'nin sevk yazısında "soruşturma konusu bildiriyi hazırladığı, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu" iddia edildiği öğrenildi.

Ankara Nöbetçi 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi 14 emekli amirali "yurt dışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı" koyarak serbest bıraktı.

Hükümet tarafından da söylem olarak çok sahiplenilen "Mavi Vatan" doktrininin kurucusu olan Emekli Amiral Cem Gürdeniz adliye çıkışında, "Bu kadar basit bir basın açıklamasından bu noktaya gelmek tam anlamıyla bir iletişim kazası; ancak bu iletişim kazasının nedenini bizde aramayın. Metin çünkü çok net ve iyi niyetle hazırlanmış. Türk yargı sistemine, adalet sistemine ve polis teşkilatına teşekkürler ediyorum kendi adıma" açıklamasını yaptı.

Emekli Amiraller Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı