Emekli Amiraller Hakkında 634 Kişi Aynı Suç Duyurusunu Yaptı: Yazım Yanlışları Bile Aynı

TAKİP ET

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Montrö Bildirisi nedeniyle yargılanan emekli amirallerin davasıyla ilgili ilginç bir detay paylaştı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, 103 emekli amiralin yargılandığı davayla ilgili olarak ilginç bir detay paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı avukatının da davaya geldiğini ve “Cumhurbaşkanı veya Milli Savunma Bakanı’ndan randevu alıp seslerini duyurabilseler veya bir televizyonda anlatsalardı. Bildiriyle yapılan açıklama, fikir özgürlüğü kapsamı dışındadır.” dediğini aktaran Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

Böylece fikir özgürlüğünün sınırlarının, Erdoğan hukukundaki yerini öğrenmiş olduk. Bir de bundan sonra görüş açıklamak isteyenlerin, Cumhurbaşkanlığı’ndan randevu alması gerektiğini!

Davaya ilişkin 634 kişinin virgülü, noktası, hatta yazım yanlışları bile aynı olan suöç duyurusu yaptığını belirten Terkoğlu, "Dava kamuoyunun gündeminden düştü ama savunmalar devam ediyor. Sürdükçe de bilgiler ortaya saçılıyor. Amirallerin değil ama şikâyetçilerin organize bir hareket içerisinde olduğu görülüyor. Amiraller hakkında, tam 643 kişi; virgülü, noktası, hatta yazım yanlışları bile aynı olan suç duyurusu yapmış." dedi.

Terkoğlu, imzasız dilekçenin dahi savcılık tarafından kabul edildiğini belirtti. Terkoğlu, "Bunların içinde 16 milyon nüfuslu İstanbul’dan üç kişi varken Kahramanmaraş’tan ise 41 kişi var. Rize’den Memur-Sen, Ardahan’dan Ensar Vakfı, Sinop’taki Din Görevlileri Derneği yöneticileri bile nedense şikâyetçiler arasında. Siirt’ten imzasız bir dilekçe bile savcılık tarafından kabul edilmiş!" ifadelerini kullandı.

emekli amiraller montrö montrö bildirisi suç duyurusu barış terkoğlu montrö bildirisi yapan amiraller