Emekli Amirallerin Gözaltı Süresi 4 Gün Daha Uzatıldı

TAKİP ET

Savcılık, bugün, emekli amiraller hakkındaki gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılmasını talep etmişti. Bu talep kabul edilerek gözaltı süresi uzatıldı.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve tekkedeki sarıklı amiral ile ilgili bildiriye imza atan 10 emekli amiral gözaltına alınmıştı. Savcılık, bugün, emekli amiraller hakkındaki gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılmasını talep etmişti. Yeniçağ'dan Berkay Bigeç'in haberine göre Savcılığın talebi kabul edilerek gözaltı süresi uzatıldı. Kararın ardından emekli amirallerin Ankara Adliyesi’nden çıkarıldığı ve ardından yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

AMİRALLERİN AVUKATI CELAL ÜLGEN’DEN AÇIKLAMA

Gazeteci Berkay Bigeç'in aktardığına göre emekli amirallerin avukatı Celal Ülgen, “Amirallerin Ankara Adliyesi’ndeki işlemleri sona erdi. Gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı. Pazartesi günü ifade vermek için davet edilen emekli amirallerin de ifadesi alınacak. Gözaltındaki emekli amirallerin ise gözaltı süresi ayrıca 4 gün daha uzatılabilir. Böyle bir gelişme yaşanırsa gözaltındaki emekli amirallerin hâkim karşısına çıkması haftaya cuma gününü bulabilir” dedi.

Emekli amiraller bildiri gözaltı gözaltı süresi gözaltı süresi uzatıldı tepkiler darbe darbe iddiaları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığı