Emekli Amirallerin WhatsApp Konuşmaları Sızdırıldı

TAKİP ET

Türkiye'de Rus ve Çin yanlısı yayınlarıyla bilinen Aydınlık, emekli amirallerin WhatsApp görüşmelerini sızdırdı.

Geride bıraktığımız aylarda İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmış, süren tartışmalar esnasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isterse Montrö gibi anlaşmalardan bile çekilebileceğini söylemişti.

Bu söz tartışmayı Türkiye'nin Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden çıkabileceğine ilişkin bir noktaya getirmiş ve gelişen süreçte hemen herkes bu konuda görüş açıklamaya başlamıştı. Hatta dönemin Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın bile bu konuda fikirlerini açıklamıştı.

Sonrasında ise 104 emekli amiral, bu konuya ilişkin bir kamuoyu açıklaması yayımlamış, açıklamada Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin Türkiye için önemine dikkat çekilmişti. Akabinde ise AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümeti, emekli Türk amirallerinin fikir ve ifade hürriyeti kapsamında yaptıkları bu açıklamayı "muhtıra" olarak nitelemiş, amirallere yönelik operasyon başlatılmıştı.

Türkiye'de yıllardır yaptığı Rus ve Çin yanlısı yayınlarıyla, Rus ve Çin muhibi siyasi tavrıyla bilinen Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'e yakınlığıyla bilinen Aydınlık, 104 emekli amiralin söz konusu bildirinin hazırlanış evresinde yaptığı WhatsApp görüşmelerini yayımladı. Aydınlık'ın Türkiye'nin Montrö'den ayrılma ihtimaline ilişkin görüşlerini kamuoyuna açıklayan vatanperver subayları hedef göstermek için yayımladığı bu görüşmelere nasıl eriştiği ise merak konusu.

Ayasofya Cami İmamı Bile Görüşlerini Paylaştı, Biz Biraz Daha Bekleyelim mi?

Görüşmelerde Necati Kurt'un "Sayın Amiralim, toplumun bütün dinamikleri tavırlı da biz mi dışın da kaldık, biraz beklemenin kime zararı var ki!... Elbette düşünceme ters düşen bir işe imza atmam mümkün değil, sevgilerimle…" şeklindeki mesajına yanıt veren Nurhan Kahyaoğlu'nun verdiği "Yakın da hilafet ilan edildiğinde de biraz beklemek gerecek herhalde. Ayasofya cami imamı bile görüşlerini paylaştı. Biz biraz daha bekleyelim mi? Oysa şunun bile altına imza atmak yeterliydi. 'Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir doğma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Ben den sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihvar üzerin de akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederse, manevi mirasçılarım olurlar'" yanıtı dikkat çekti.

Sızdırılan WhatsApp görüşmeleri şöyle:
 

Necati KURT: Kuvvet Komutanı ve Donanma Komutanı da içimizden biri değil mi, bahse konu olaylara bizim gibi tepkili değil mi ki!... kanaatimce tüm bunları daha iyi değerlendirebilecek konumdalar, böyle bir girişimin herhangi bir yarar sağlayacağını düşünmüyorum, olsa olsa sıkıntı, üzüntü yaratır kanaatindeyim, saygılar…28.03.2021 14:29:13(UTC+0)

Nurhan KAHYAOĞLU: Sayın komutanım; ben de ciddi bir basın bildirisinden söz ediyorum. Muhtıra değil. Bir sivil toplum oluşumu gibi. Olur ya bir şey hazırlanırsa ciddi bulmazsanız imzalamayabilirsiniz. Ben hala bekliyorum. 28.03.2021 14:3015(UTC+0)

Necati KURT: Sayın Amiralim, toplumun bütün dinamikleri tavırlı da biz mi dışın da kaldık, biraz beklemenin kime zararı var ki!... Elbette düşünceme ters düşen bir işe imza atmam mümkün değil, sevgilerimle… 28:03.2021 14.34:23(UTC+0)

Nurhan KAHYAOĞLU: Yakın da hilafet ilan edildiğinde de biraz beklemek gerecek herhalde. Ayasofya cami imamı bile görüşlerini paylaştı. Biz biraz daha bekleyelim mi? Oysa şunun bile altına imza atmak yeterliydi. “ Ben manevi miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir doğma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Ben den sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihvar üzerin de akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederse, manevi mirasçılarım olurlar ” 28.03.2021 14:45.00 (UTC +0)

Ergun MENGİ: Nurhan Amiralimin ( Artık ayrıldıysa da ) gönderdiği Boğaziçi Bildirisini okudum. Çok güzel ve basit, onun içindeki bazı kelimeleri değiştirerek bize uydurmaya çalıştım. Aşağıdadır. 28.03.2021 15.52:02 (UTC+0)

Ergun MENGİ: Deniz Harp Okulu mezunu olarak son günlerdeki gelişmelerin, halkın bağrından çıkan çok değerli Silahlı Kuvvetlerimize ve onun nezdin de Deniz Kuvvetlerimize ve onun gelenekselleşmiş değerlerine zarar verdiği inancındayız. Beş yüz yıllık bir geçmişe sahip, Türkiye’nin denizlerdeki en büyük güvencesi olan Deniz Kuvvetleri temel değerlerini kaybetmemesi gerekmektedir. Deniz Harp Okulu, akademik programlarını ve araştırma politikalarının yanı sıra deniz ve donanmaya yönelik çalışmaların da bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın gereklerini yerine getirebilmelidir. Deniz Harp Okulu ve Deniz Kuvvetleri kendini siyasetin, dini inanç ve görüşlerin dışında tutmalıdır. Emekli Amiraller olarak özellikle düşünce özgürlüğünün insan yaratıcılığına katkısını göz önünde bulundurarak Deniz Kuvvetlerinin geleneğin de olan özgür ve demokratik ortamın sürdürülmesi adına gerekli adımların atılacağına inanıyoruz. Emekli Amiraller olarak ülkemizin savunması, Mavi Vatan’ın ve Denizlerdeki Hak ve Menfaatlerimizin korunması için, canla başla çalışan, gece gündüz denizler de dolaşan vefakar Türk Denizcilerinin ve gelişme yolun da mücadelesini elden bırakmayan Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Görevdeki Amirallerin yanındadır. 28:03:2021 15.52:17 (UTC+0)

Nazif ÖZDAĞDEVİREN: Ergun Amiralim Ellerinize sağlık yalnız Atatürk’ten hiç bahsedilmemiş, bu konu da bir ilave yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum. 28.03.2021 16:21 (UTC+0)

Işık BİREN: Aynen.28:03:2021 16:22:17 (UTC+0)

Ergun MENGİ: Sağolun teşekkür ederim. Eklerim. Eğer başka görüşler de olursa, hepsini ilave eder bir uzlaşmaya varırız diye düşünüyorum. 28.03.2021 (UTC+0)

ErgunMENGİ:https://www.facebook.com/GaziMustafaaKemalpasa/videos/458079188950481/?sfnsn=scwspwa 28.03.2021 17:00:16 (UTC+0)

Ömer AKDAĞLI: Sevgili Ergun Amiralim, aşağıdaki görüşlerimin, karşılaştığımız bu durumdan bağımsız olmadığını düşünüyorum. Ancak, yazdıklarım somut veri ve kaynaklara dayanmadığından, eksikler ve hatalar olabilir. Bu konulara benden daha ehil, daha vakıf, bu dönemlerde görevde bulunmuş, Sayın Komutanlarım, büyüklerim, değerli Amiral arkadaşlarım bu çevrimdedirler. Yazdıklarımı düzeltebilirler, daha doğru bilgi verebilirler. Maalesef sözünü ettiğim yıllarda bedel ödeyen, acı çeken Amirallerimiz mevcut, onların katkıları daha da kıymetlidir. Yayımlanacak bildiri kanaatimce bu gerçekleri içermelidir. Burada bir sebep-sonuç ilişkisi vardır. Bu sarıklı Amiral(ler) gökten zembille inmedi. Böyle bir bildiri, çok sayıda katılım, redaksiyon ve mutabakat ile yayımlanmalıdır. Konu ile bağlantılı olduğunu düşündüğüm oluşumları aşağıda dikkatinize sunuyorum; -Yüksek Askeri Şura diye bildiğimiz bir heyetin 2016 yılından itibaren hiç olmadığını, -Bunun yerini “Yüksek Sivil Şura ” nın almış olduğunu, -2009-2010 yıllarından itibaren, bir Komutanın da belirttiği üzere, havay aF harfi çizerek, ne olduklarının bilinmelerine karşın siyasi kesimin dayatması ile bunların terfi ettirildiklerini, -15 Temmuz sonrasında kalkışmaya iştirak eden bunlardan 33 tanesinin tasviye edildiğini, ancak bunların birçoğunun “ bile bile lades” şeklinde yükseltildiklerini, -Tasviye edilenlerden sonra meydana gelen vakumun öncekilere benzer biçimde başka mensubiyetlere sahip kişilerce doldurulduklarını, -Söz konusu terfilere ilişkin tercihlerin kısmen MSB kısmen de diğer partili çevrelerden kaynaklandığını -Kuvvet Komutanlarının, terfiler üzerinde çok az bir etkilerinin kaldığını düşünüyorum. Tabii ki böyle bir şahsın, içinden çıkmış olduğumuz kurumda bulunması oldukça üzücüdür, ama şaşırdım mı hayır şaşırmadım. Bir süre sonra ordumuz maalesef devrim mahafızlarına benzeyecek. Allah bize o günleri göstermesin. Saygılarımla.28.03.2021 17:16.39 (UTC+0)

Ergun MENGİ: Sayın Ömer Amiralim sağolun çok güzel özetlemişsiniz. Kaleminize sağlık. “Hayır şaşırmadım” ifadenize “yeni normal” tanımını yapıyorlar. Maalesef yeni normal bu. Bu kadar ayrıntılı bir görüşün grupta uzlaşı bulacağını sanmıyorum. Bu nedenle basit ve sadece sarıklı amiral ve Harp okulu giriş kriterlerindeki irticanın çıkarılmasına yönelik kısa basit bir şey yazmak istedim. Sizin yazdıklarınızın altına imza atmamak mümkün değil. Katkınız için sağolun. Saygılar.28.03.2021 17:25:47(UTC+0)

İlker GÜVEN: Bilgilerimize Bodrumdaki pekçok sivil toplum kuruluşu, “Canına Tak Etmiş Yurttaşlar” adı altında, tüm muhalefet partilerine hitaben bir ittifak çağrı metni oluşturmuş: “Bizler, sade vatandaşlar olarak, demokrasinin mekanizmalarının işletilmediği, milletin vekillerinin, partilerin yok sayıldığı, halkın yoksulluğa ve işsizliğe mahkum edildiği, talanın meşrulaştırıldığı, bireysel hak ve özgürlüklerin tanınmadığı, ayrıştırıcı söylemle toplum içinde nefretin tırmandırılmaya çalışıldığı bu dönemde; muhalefet partilerinin acilen, evrensel demokratik esaslarda ve temel hak ve özgürlükler zeminin de buluşarak, TBMM’ de bir araya gelerek birlikte hareket etmesi için çağrı yapıyoruz. Zira, demokratik rejim ve hukuk karanlık bir noktaya sürüklenmektedir. TBMM’ye oylarımızla gönderdiğimiz Milletvekillerimiz, bu gidişe dur demek ve görevlerini yerine getirmek konusunda bizlere karşı sorumludurlar. Hepimizin aynı düşünce ve duyguda birleşmiş olduğunu bilerek; bu konuda bir sosyal medya kampanyası başlattık. Ne kadar hızlı ve ne kadar güçlü bir şekilde bu çağrıyı destekleyebilirsek, sesimizi de daha güçlü duyurabileceğiz. Bu amaçla ilk etapta, hazırladığımız ve aşağıda dikkatinize sunduğumuz iki tablo ve bir sloganı bu akşam (Cumartesi 27 Mart) 21:30 da #muhalefeteacilçağrı hastang’ı ile tüm muhalefet partisi milletvekillerini, gazetecileri, meslek odalarını, haber kanallarını ve herkesin kendi uygun bulduğu kişileri etiketleyerek paylaşacağız. Bu barışçıl göreve davet metnine ne kadar çok kişi katılırsa o kadar etkili oluruz. İmza : “CANINA TAK ETMİŞ YURTTAŞLAR” 28.03.2021 17:43:41 (UTC+0)

Ahmet ŞENOL: İyi akşamlar sayın komutanlarım Amiral arkadaşlarım bu konu hassas beklemek zemin kaybettirir harp okullu ve özellikle medyaya yansıyan fotoğrafla çok ciddiye alınmamalıdır asla tasvip edilemez irticanın bu devleti ne hale getirdiği yaşanmış örneklerle dolu ilk defa emekli Amiraller bir endişelerini paylaşacaklar fevkalede önemli bu çıkış küçük ama yansıması zamanla daha büyük olacağını değerlendiriyorum Ergün A mirasımıza yürekten kutluyorum takdir komutanlarımın Amiral arkadaşlarımındır iyi akşamlar saygılar. 28.03.2021 17:43:41 (UTC+0)

Işık BİREN: Tekke ziyareti ile ilgili, resmi gelişmeleri bir süre beklemenin uygun olacağı kanaatimdeyim. Yetkili makamları bu dönemde, güç durumda bırakmanın yararından çok zararı olacağına inanıyorum. İzleyelim ve görelim. Bu benim kanaatim. 28.03.2021 20:08:29 (UTC+0)

Engin HEPER: Ben de sayın komutanımla aynı görüşteyim. Arkadaşlar beklemenin maksadı daha geniş kapsamlı düşünmek içindir. Yazacaklarımızdan ilk zarar görecekler kimler olacaktır. Örneğin Yargıtay kararını bekleyen mağdur komutanlarımızın görebileceği zarar, yandaş medyanın eline verilecek kozlar neler olabilecektir. Bizler durum muhakemesi yapmayı bilen Emekli komutanlarız. DİK tesbitini iyi biliriz. Sevgi ve saygılarımla. 28.03.2021 20:32.55 (UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Amiraller kamarası olarak bizim de buna benzer bir deklerasyon yayımlamamızın gerekli olduğuna inanıyorum. Tepkisizlik bir yerde kabul edildiği anlamına gelir.

Cemal ÜREN: Bu mesaj benim de bulunduğum bir gruptan gelmiştir. M.Cemal.Üren 31.03.2021 05:47:24(UTC+0) Deniz KUTLUK: Bu gece 23:00’dan itibaren Habertürk de Afşin Yurdakul ile Montreux Sözleşmesi ve Karadeniz Politikalarını ele alacağız. Diğer katılımcılar Prof. Selami Kuran, Deniz Hukuku; B. Elçi Mithat Renda UA diplomatik yönü. İyi izlemeler. 31.03.2021 08:09:55(UTC+0) Cemil Turgut TUFAN: 126 Emekli Büyük Elçilerin kaleme aldığı bidiriyi grupta paylaşmıştır. 31.03.2021 08:48:02(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Bizde ilgi alanımıza giren konularda kamuya açıklama yapabiliriz O kadar çok konumuz var ki. 31.03.2021 08:52:57(UTC+0)

Cemil Turgut TUFAN: Örnek olsun üzere paylaştım. Saygılarımla. Işık BİREN: Milli imajımız, insan hakları, Ulusal çıkarlarımız gibi konular da sesimizin çıkması gerekir. Siyasete bulaşmamak şartı ile onaylarım.

Ergun MENGİ: 31.03.2021 19:02:04(UTC+0) tarihin de gruba Büyük Elçiler bildirisini paylaşmıştır. Ergun MENGİ: Sayın komutanların değerli Amiral arkadaşlarım. Bildiri konusun da tartıştık sonuç çıkmadı. Bildiriyi Kuvvet k.na ve takunyalı Amiral ile Atatürk ilkelerinin kaldırılması ve Harp Okuluna giriş şartlarının irtica nın kaldırılmasına odaklanmıştık. ÖNERİM. Ana özne Dışişleri gibi Montrö neden kaldırılmasın olsun ve kamuoyuna bir bildiri yazalım. Düşünecektik, ben ce bu öneri üzerine düşünebiliriz. Çoğunluk bu görüşü desteklerse bir metin yazılabilir. Bu konuyu çok uzatmadan Görüşlerimizi 03 Nisan gününe kadar oluşturmazsak bence kapatalım. Görüşlerimizi paylaşabilirsek sevinirim. Kimler olumlu bakıyor belirlemek faydalı olabilir Saygılarımı sunarım. 31.03.2021 19:02:04(UTC+0)

Ergun MENGİ: https://t24.com.tr/haber/fatih-altaylı-dan-kanal-istanbul-yorumu-odum-patlıyor-bence-sizinde-patlasın,942718 31.03.2021 19:02:22(UTC+0)

Metin POYRAZLAR: BE ler bizden önce davrandılar. 31.03.2021 19:51:16(UTC+0)

Ergun MENGİ: O eski bir bildiri geçen sene galiba 31.03.2021 19:53:22(UTC+0)

Ahmet ŞENOL: Değerli komutanlarım Amiral arkadaşlarım bu adım çok önemli harp okulları sarıklı amiral irtica ve montrö dahil neden rahatsızsak bunları belirtir bir bildiri hemen yayımlamalıyız anlaşıldıki hem fikir değiliz ama şartlar ne olursa olsun uygun görenler onaylasa yinede ses getirir inanın bunun sonu hiç iyiye gitmiyor bildirinin sonu mutlaka sonsuza kadar Yüce ATATÜRK e bağlılığımızı ve izinde olduğumuzu gösterdiği yoldan asla ayrılmamamız gerektiğini vurgulamamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. 31.03.2021 21:18:16(UTC+0)

Hasan HOŞGİT: Katılıyorum. Derhal. 01.04.2021 05:05.59(UTC+0)

Vedat ERSİN: Bildiri konusun da daha fazla beklemeden sesimizi duyurmanın gerektiğine inanıyorum. Bizler Mustafa Kemalin askerleriyiz ve hepimizin bu konularda sorumluluğu var. Biz siyasetçi değiliz ve siyasetçi gibi davranmayız. Ancak Silahlı Kuvvetler Konusun da bu akıl almaz gelişmelere karşı bir bildiriyle hiç olmazise tedirginliğimizi ve hassasiyetimizi belirtilmez isek yarın öbürgün Tarihin sayfalarına çok affedersiniz “ÖDLEK” ler diye ismimizi yazarlar. Saygılarımla V.E NOT: Bildiri konusunda görev almaya hazırım. 01.04.2021 12:39:03 (UTC+0)

Ergun MENGİ: Sayın Komutanlarım sevgili Amiral arkadaşlarım. Emekli Amiraller olarak hassasiyetimizi gösterme konusun da bir fikir birliğine vardık. Ancak doğrudan Kuvvet ve Donanma Komutanına yönelik olmaması için BE ler gibi Montrö ye odaklanalım dedik ve kabul gördü. Yazı biraz uzun gibi resimle beraber 1 sayfa. Kısaltabiliriz. İlk aşamada duyuruya katılacakların isimlerini taslak olarak altına yazdım. Öncelikle yazıya yönelik varsa değişiklik önerilerinizi bilahare de isminizin yer alıp almaması konusundaki bildirinizi alabilirsem. Listeyi ve yazıyı güncelleyeceğim. 02.04.2021 11:26:50(UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU Denizciler.pdf dosyasını ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 02.04.2021 11:27:38 (UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU Denizciler.docx Word dosyasını ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 02.04.2021 11:27:58 (UTC+0)

Metin POYRAZLAR: Türkiye Cumhuriyetinin bekası için bu anlaşma tartışmaya açılamaz gibi bir cümle daha vurgu yapar diye düşünüyorum. Birinci cümle zamanı gelince tartışılabilir anlamı çıkıyor. Listeye benide ilave edin saygılar. 02.04.2021 11:43:31(UTC+0)

Mücahit ŞİŞLİOĞLU: Ergun Amiralim, listeye beni de ilave ederseniz memnun olurum. 02.04.2021 11:44:28 (UTC+0)

Ergun MENGİ: Sağolun komutanım inci bir nokta hemen düzelteyim. 02.04.2021 11.45:20 (UTC+0) Engin BAYKAL: Ergun Amiralim, bende varım. 02.04.2021 11:46:18 (UTC+0)

Hüseyin ÇİFTÇİ: Ergun Amiralim listeye beni de ilave edebilirmisiniz. Teşekkürler.02.04.2021 11:47:29(UTC+0)
 

Vehbi ALPMAN: Tüm olanlara çok üzülüyorum. Kuvvet bunlara gereken yanıtı vermeli.02.04.2021 11:57:40 Vehbi ALPMAN: Beni ekleyebilirsiniz. Hocaefendi ile ilgilide reaksiyon göstermeliyiz. 02.04.2021 12:04.33 (UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Sayın komutanlar değerli amiraller Kişisel fikrim sadece Dz cilerle ilgili değil bekamıza ve ülke sorunlarına ilişkin diğer konularla ilgili olarak problemleri de ihtiva etmesi için biraz daha sabredelim ve katkı yapalım. Evet özellikle medyada problemlerimizi dile getiren amirallerimizin katkıları çok önemli lütfen. 02.04.2021 12:06:44(UTC+0)

Celal PARLAKOĞLU: Ergün Amiralim beni de ekleyiniz. 02.04.2021 12:07:27(UTC+0)

Necati KURT: Montrö Sözleşmesi özü itibarıyla siyasi bir konu olup konuya ilişkin olarak siyasilerin tartışması ve karar vermesi; ayrıca bu bildirinin yayınlanması ile elde edilecek hasılanın açık bir şekilde ortaya konmasının uygun olacağını değerlendiriyorum… İlave olarak bir müddet daha beklenilmesi fikrini destekliyorum… 02.04.2021 12:12:48(UTC+0)

Mustafa Ekmel ÖZDENGİL: Sayın Ergun Amiralim, lütfen beni de ilave edebilir misiniz ? Saygılarımla… 02.04.2021 12:12:49(UTC+0) Işık BİREN: Konu stratejik ve jeopolitik alanları etkileyecek nitelikte olup, Türkiye’nin egemenlik haklarını içermektedir. Deniz harekatını yakından ilgilendirir. Gecikmenin yararı yoktur. Bu benim görüşüm. Sevgilerimle. 02.04.2021 12:19:15 (UTC+0)

Serdar DÜLGER: Katılıyorum 02.04.2021 12:20:12(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Tamam kişisel fikrim; Montreux nün önemine binaen sayın komutanım Biren amiralimin önerisine ilişkin olarak sadece bu konuyu geliştirerek kamuya duyuralım. Daha sonra diğer konuları geliştiririz. 02.04.2021 12:26:45(UTC+0)

Ersin GÜLER: Ergun Amiralim, listeye beni de eklermisiniz.Teşekkürler. 02.04.2021 12:36:57(UTC+0) Hüseyin HOŞGİT: Ergun Amiralim listeye beni de ekleyin. Teşekkür ederim. 02.04.2021 12:41:34(UTC+0) Nadir KINAY: Ergun Amiralim, bende katılıyorum.

Nadir KINAY: Saygıdeğer Komutanlarım ve Amirallerim, büyük elçilerin listesi yanlış hatırlamıyorsam 134 idi, bizimde bu listeyi çoğalmamız gerekir diye düşünüyorum, sadece 10-15 Amiralle bu listeyi yayınlarsak pek etkili olmaz ve yakışıksız olur. 02.04.2021 12:56:00(UTC+0)

İlker GÜVEN: Ergun Amiralim, isim listesine beni de ilave edersiniz memnun olurum. 02.04.2021 12:57:25(UTC+0)

Ertan DEMİRTAŞ: Amiraller kamarasındaki isimleri yazabilirsiniz, istemeyen isim bildirebilir, daha pratik olur diye düşünüyorum. 02.04.2021 13:05:2021(UTC+0)

Ergun MENGİ: Sağ olun grubumuzda 141 E. Amiral var. 02.04.2021 13:07:01(UTC+0) Baha EREN: Ergun Amiralim beni de ekleyin lütfen. Baha Eren. 02.04.2021 13:22:56(UTC+0)

 Abdullah GAVMEROĞLU: İlave edebilirsiniz. 02.04.2021 13:25:11(UTC+0)

İlker GÜVEN: Ergun Amiralim, az önce beni de ilave etmenizi rica etmiştim. İki İlker Güven olduğundan bir karışıklık olmasın, ben Tüma. İlker güven im. Büyükelçilerin duyurusunu da ben gönderdim. Teşekkürler. 02.04.2021 13:26:52(UTC+0)

Vedat ERSİN: Ergun Amiralim Sağolunuz. Listede yer almaktan onur duyarım. Selam ve saygılar. V.E. 02.04.2021 13:27:36(UTC+0)

Şükrü BOZOĞLU: Ergun Amiralim beni de eklermisin lütfen Şükrü Bozoğlu. 02.04.2021 13:32:34(UTC+0) Hakan ERCAN: Komutanım beni de dahil edebilirsiniz. Hakan Ercan. 02.04.2021 13:33:50(UTC+0) Mesut ÖZEL: Beni de dahil edermisiniz, lütfen. Mesut Özel. 02.04.2021 13:54:33(UTC+0) Taner EZGÜ: Ergun Amiralim Varım. T. EZGÜ 02.04.2021 13:56:27(UTC+0)

İbrahim AKIN: Ergun Amiralim, aslında yayınlamak için geç kalmış olduğumuz bu duyuruya tüm komutanlarımızın ve amirallerimizin katılması beklenen etkiyi sağlayabilir kanaatindeyim. Benim ismimi listeye eklerseniz memnun olurum. Sevgiler. 02.04.2021 13:57:31(UTC+0)

Ömer AKDAĞLI: Ergun Amiralim, elinize sağlık. Beni de ilave edebilirsiniz. 02.04.2021 12:10:12(UTC+0) Ömer AKDAĞLI: Sayın Komutanım, Montrö konusu, Partili CB ve iktidarınım bilhassa 15 Temmuz ve 16 Nisan 2017 sonrasında yaptığı ve yapmayı planladığı icraatler içinde, ulusal çıkarlar ve TSK gelenekleri ile bağdaşmadığını düşündüğümüz konulardan sadece bir tanesi. Diğer konular hepimizin bildiği ya da bir anket yapılması durumunda sıralayabileceğimiz konular. Kanaatimce bu Montrö duyurusu gibi, diğer konularda da benzeri yapılmasından yanayım. Arz ettim. Saygılarımla. 02.04.2021. 14:19:21(UTC+0)

Alper TEZEREN: Katılıyorum. Ergenekon Balyoz kumpasları öncesinde de aynı haltları yediler. 02.04.2021 14:20:58(UTC +0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU Denizciler.pdf dosyasını ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 02.04.2021 15:34:00(UTC+0)

Ergun MENGİ: Dökümanda gelen öneriler çerçevesinde düzeltmeleri yaptım. Gölcük Tersanesi 1926 imiş Nurhan Amiral söyledi onu düzelttim. Gazete resmini reklama girmemesi ve gazeteler arası rekabete neden olmayalım diye sadece Mehmetçiğin resmini koydum. Katılanları ilave ettim. 2 gün daha güncellemeye devam edip ondan sora yayınlanmasının uygun olduğu düşünülmektedir. Saygılarımla arz ederim. 02.04.2021 15:36:51(UTC+0)

Işık BİREN: Katılırım. 02.04.2021 15:40:12 (UTC+0)

Feyyaz ÖĞÜTÇÜ: Ergun Amiralim, Emekli amiraller listesindeki tüm amirallerimizi yazalım. İsminin yer almasını istemeyen amirallerin bildirmesinin daha uygun ve pratik olacağını değerlendiriyorum. Katılıyorum. 02.04.2021 15:41:40(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: 35 amiral?!! 02.04.2021 15:47:32(UTC+0)

Ergun MENGİ: Komutanım, Sağolun şimdi Alper Tezeren Amiralle konuştum, siteyi takip etmeyenler var, sonra sıkıntı çıkabilir. Onayını verenleri yazalım dedi. Saygılarımı sunarım. 02.04.2021 15:48:07(UTC+0)

Ergun MENGİ: Komutanım 50 yi geçeriz. Daha ilk gün. 02.04.2021 15:48:33(UTC+0)

Işık BİREN: Evet bekleyelim 1-2 gün daha. Fazla da geç kalmayalım. 02.04.2021 15:49:20(UTC+0) Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU Denizciler.pdf dosyasını ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 02.04.2021 15:50:36(UTC+0)

Ergun MENGİ: Mehmet OTUZBİROĞLU Amiralimi ekledim. Ve Alper TEZEREN Amiralimin önerdiği birinci paragraftaki bir kelime hatasını düzelttim. 02.04.2021 15:51:32(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Beklemeyelim de komutanım Draft olarak ortaya çıktıktan sonra imzaya açalım. Suskun kalan eki kalemli arkadaşlarımla da temasa geçeceğim. 02.04.2021 15:58:06(UTC+0)

İzzet ARTUNÇ: Ergun amiralim Lütfen benide ekleyin. Teşekkürler. 02.04.2021 16:04:38 (UTC+0)

İzzet ARTUNÇ: İzzet Artunç. OK. 02.04.2021 16:05:01(UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU Denizciler.pdf dosyasını ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 02.04.2021 16:06:43(UTC+0) Yalçın ERTUNA: Ergün Amiralim bende varım. Yalçın Ertuna. 02.04.2021 16:15:08(UTC+0) Türker ERTÜRK: Varım imzalarım. 02.04.2021 16:16:53(UTC+0) Metin POYRAZLAR: Sayın Amirallerim metinde Türk’ü vurgulamak gerekir oiye düşünüyorum. Türk Deniz Kuvvetleri gibi Birde taslak üzerinde Edit yapılması gerekir. Bu konuda amirallerimiz var. 02.04.2021 16:17:05(UTC+0)

Metin POYRAZLAR: Rusyanın güvenliği cümlsi çıkmalı diye düşünüyorum. 02.04.2021 111116:29:45(UTC+0)

Aydın CANEL: Katılıyorum. 02.04.2021 16:46:17(UTC+0)

Sami ÖRGÜÇ: Ülkemizin her köşesinde hizmet veren, Mavi Vatan ve denizlerdeki Hak ve Menfaatlerimizin korunması için, Atatürk ilkeleri doğrultusunda canla başla çalışan, gece gündüz denizlerde dolaşan vefakar Türk Denizcilerinin yanındayız. 02.04.2021 16:54:27(UTC+0)

Işık BİREN: Uygun olabilir. 02.04.2021 16:56:10(UTC+0)

Engin : Feyyaz Amiralim, emekli tüm amiralleri listeye yazmak ve beğenmiyorsanız çıkın demek açıkça emri vaki yapmak anlamını taşıyacaktır diye düşünüyorum. Meslek hayatımız boyunca veya büyük bir bölümünde komutanım dediklerimize karşı hoş olmayacaktır. 02.04.2021 18:10:31(UTC+0)

Yalçın KAVUKÇUOĞLU: Ergun Amiralim, katılırım. Lütfen beni de ilave edin. 02.04.2021 18:12:49(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Bence son cümle olarak bildirinin ne maksatla verildiğini vurgulamak için “BU GİRİŞİM; TÜRKİYENİN GÜVENLİĞİNE VE BAĞIMSIZLIĞINA, BİLİNÇLİ VEYA BİLİNÇSİZ OLARAK SOKULMUŞ BİR HANÇERDİR” 02.04.2021 18:19:38(UTC+0)

Ahmet AKSOY: Ergun Amiralim, Katılıyorum. 02.04.2021 18:33:04(UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU Denizciler.pdf dosyasını ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 02.04.2021 18:37:51(UTC+0)

Ergun MENGİ: Önerileri EK ledim, unutulan varsa tekrar bakarım. Son gelen isimleri de ekledim. 02.04.2021 18:38:24(UTC+0)

Ergun MENGİ: Mustafa ÖZBEY Amiralim sondan 2. Paragrafın yerine yeni bir paragraf önerdi. Rahat farketmeniz için değişmeleri sarı boyadım, Mustafa Amiralimizin sizlere sormamı istediği paragrafı kırmızı ile işaretledim. Bu paragrfın olduğu gibi veya öneriler çerçevesinde tadil edilerek yer alması konusunda görüşlerinizi bildirmeniz kısa zamanda hareket edebilmemiz için çok önemli. Saygılarımla. 02.04.2021 18:47:09(UTC+0)

Doğan HACİPOĞLU: devam ederek “ ve Deniz Astsubay Yüksekokulu laik, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı subay ve astsubaylar yetiştirmek üzere “ifadesinin ilavesini, cümlenin devamındaki “Atatürkçü Düşünce ışığında” ifadesinin silinmesini. 3. “Ancak Montrö sadece bir boğazlardan geçişi düzenleyen bir sözleşme değildir. Cümlesindeki birinci bir kelimesinin silinmesini. Verenlere şükranlarımı sunarım. 02.04.2021 18:47:09(UTC+0)

Abdullah AKGÜL: Ergü Kardeş Ben de katılıyorum.

Metin POYRAZLAR: (6. Cümle) Montrö sözleşmesi ile İstanbul ve Marmara denizinin egemenlik haklarını geri kazanmıştır. (9. Paragraf tarihi ilave etmek gerek) … tarihinde 15 km lik sahil şeridi dahil İstanbul, Çanakkale ve Gelibolu uluslararası boğazlar komisyonu tarafından yönetilmekteydi. 02.04.2021 18:56:20(UTC+0)

Alaettin SEVİM: İsmimin Alaettin olarak düzeltilmesini arz ederim. 02.04.2021 18:56:20(UTC+0)

Ergun MENGİ: Alaettin Amiralim Kusura Bakma sağol. 02.04.2021 18:59:04(UTC+0)

Kadir SAĞDIÇ: Gündüz yollardayım, mesajları yeni gördüm. Ben de imzacı olurum. Emeği geçenlere teşekkürler. Kadir SAĞDIÇ. 02.04.2021 19:51:16(UTC+0)

Işık BİREN: İyi bir ifade. 02.04.2021 20:32:24(UTC+0)

Ahmet ŞENOL: Ergün Amiralim elinize sağlık bende varım listeye dahil eder misiniz. A. ŞENOL 02.04.2021 20:41:26(UTC+0)

Mustafa İPTEŞ: Ergun Amiralim, beni de imzacılar listesine dahil eder misiniz lütfen ? Ayrıca taslak metin hakkında ilave/değişiklik önerim aşağıda sunulmuştur. “Karadenizi bir barış denizi yapan sözleşmedir.” Cümlesinden sonra; 02.04.2021 22:41:43(UTC+0)

Necat BERKSUN: Sayın Mengi, KAMUOYUNA DUYURUYA KATILIYORUM. N.B. 03.04.2021 05:42:39(UTC+0) Aziz ÖZTÜRK: Ergün Amiralim; Telefon problemi yaşıyordum. Lütfen benide ilave edermisiniz. 03.04.2021 06:03:02(UTC+0) Caner BEREN: Ergun Amiralim bende imzalarım. 03.04.2021 06:04:28(UTC)

Ahmet İskender YILDIRIM: Ergun Amiralim lütfen beni de ilave eder misiniz. Elinize sağlık. 03.04.2021 06:23:29(UTC+0)

Alper TEZEREN: Ergun Amiralim, Çabalarınız için teşekkürler. Amirallerimiz sağ olsunlar değerli katkıları sunuyorlar. Bence bildiri kısa, öz, anlaşılır, dengeli ve selirtilen konuları kapsayıcı olmalı, agresif, tahrik edici, suçlayıcı ifadeler bulunmamalı, aşırı hamaset ve övgüden uzak ve eski bir ifade ile tumturaklı olmalıdır. Son taslak bekleniyor kolay gelsin. 03.04.2021 07:15:35(UTC+0)

Ergun MENGİ: Hemen yayımlıyorum. 04.03.2021 07:17:37(UTC+0)

Ergun MENGİ: Duyuruya ilişkin, sağ olsunlar, gece boyunca çok değerli katkılar aldım. Bu görüşler kapsamında taslak dökümanı EK te sunuyorum. Önerilerin kolay maksadıyla paragraflara rakam verdim. Sonra rakamlar çıkacak. Bu arada sitemiz de olmayan veya daimi takip etmeyenlere de ulaşmaya çalıştım. İmza atan 60 Amiral olduk. 03.04.2021 07:25:39(UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU 03 Nisan Cumartesi 1 TASLAK.docx ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 07:25:57(UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU 03 Nisan Cumartesi 1 TASLAK.pdf ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 07:26:13(UTC+0)

Ergun MENGİ: Tayfun Tansan Amiralimle 61 olduk. 03.04.2021 07:27:07(UTC+0)

Serdar KIRÇİÇEK: Ergun Amiralim beni de dahil eder misiniz ? Kaleminize sağlık. 03.04.2021 07:29:31(UTC+0)

Vehbi ALPMAN: ………………….. (tebrik,kalp içeren smile'lar) 03.04.2021 07:31:10(UTC+0)

Cemil Turgut TUFAN: Ergun Amiralim günaydın. Beni de dahil eder misiniz ? Elinize sağlık… 03.04.2021 07:35:00(UTC+0)

Yalçın ERTUNA: Ergun Amiralim Nejat Güldiken i de ilave rica. 03.04.2021 07:37:41(UTC+0)

Necati KURT: Ergun Amiralim beni de dahil eder misiniz? Teşekkürler elinizi sağlık… 03.04.2021 (UTC+0)

Necati KURT: İlk cümlede Kanal İstanbul öncesine “gerek” ilave edilmesi, gereksenin yerine gerekse de şeklinde yazılması sanki düşüklüğü ortadan kaldırır gibi. 03.04.2021 07:53:01(UTC+0)

Cengiz ALPÖZÜ: Tabiki bende varım. Cengiz Alpözü 03.04.2021 07:58:27(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Bence son cümle olarak bildirinin ne maksatla verildğini vurgulamak için “BU GİRİŞİM; TÜRKİYENİN GÜVENLİĞİNE VE BAĞIMSIZLIĞINA, BİLİNÇLİ VEYA BİLİNÇSİZ OLARAK SOKULMUŞ BİR HANÇERDİR.” 03.04.2021 07:58:42(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Ayrıca başlığın “EMEKLİ……..DUYURUSU” veya “EMEKLİ AMİRALLERDEN KAMUOYUNA DUYURU” olarak düzeltilmeseni Ergun MENGİ: Düzettim. 03.04.2021 08:04:15(UTC+0)

Ergun MENGİ: KAMUOYUNA DUYURU 03 Nisan Cumartesi 1 TASLAK.docx ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 08:14:22(UTC+0)

Ergun MENGİ: Son düzetmeler sarı ile boyalı. 03.04.2021 08:14:22(UTC+0)

Alper TEZEREN: Md.2: 4ncü cümleden sonra gelen ve Montrö kelimesi ile başlayan iki cümle çıkarılabilir. Md.3: Tarikat ve cemaatlerin TSK içinde yerleşmelere ve tehlikeleri daha belirgin ifade edilebilir, ikinci paragrafında TSK ile başlayan ilk cümle çıkarılabilir. Ne kastediliyor ben anlamadım. Arz ederim. Listeye koyabilirsin. 03.04.2021 08:22:38(UTC+0)

Nadir KINAY: Sevgili Ergün Amiralim, Mustafa Ültanur amiral ile görüştüm, kendisinin metni onayladığını ve isminin listeye dahil edilmesini istedi. Elinize sağlık. 03.04.2021 08:31:06(UTC+0) Ergun MENGİ: Dökümandaki TASLAK ifadeseni sildim, SON da demedim, kapı her zaman yeni önerilere açık. Eklemek istediğimiz çok fikir geliyor aklımıza. Ama doküman uzuyor. İsimlerde hata yapmak istemiyorum. Hızlı yazarken yanlış yazmış olabilirim, düzetme varsa alabilir miyim. 03.04.2021 09:05:03(UTC+0)

Ergun MENGİ: saygılar. 03.04.2021 09:05:03(UTC+0)

Ruhsar SÜMER: Sevgili amiralim ergun mengi kalp ameliyatım nedeniyle hastanede yatmaktayım bu itibarla bildirimizi yeni görüyorum ben de katılıyorum lütfen beni de listeye dahil edeniz. 03.04.2021 09:06:55(UTC+0)

Gündüz Alp DEMİRUS: Ergun Amiralim beni de ilave eder misiniz ? Gündüz Alp Demirus 03.04.2021 09:23:24(UTC+0)

Alper TEZEREN: Alper amiralim, emekli amiraller bildirimine ben de katılıyor ve görüşlerinizi destekliyorum Saygılar. Tayfun URAS 03.04.2021 09:25:02(UTC+0)
 

Ergun MENGİ: Doküman bir hukukçu tarafından incelendi ve çok temiz olarak değerlendirildi. Ferhat Ferhanoğlu Amiralim okuyup fikrini söyleyecek. 03.04.2021 09:45:40(UTC+0)

Ergun MENGİ: Sağ olun tüm Amirallerimizin katkısı ile oldu, saygılar. 03.04.2021 09:51:54(UTC+0) Ruhsar SÜMER: Sayın ışık Biren amiralim sonsuz saygılarımla teşekkür ederim. 03.04.2021 10:03:19(UTC+0)

Özbek GÜRGÜN: Size ve katkı yapan tüm amirallerimizin zihnine ve ellerine sağlık sağ olun beni de ilave edin. Özbek Gürgün 03.04.2021 10:07:03(UTC+0)

Ersin GÜLER: Ergun Amiralim , Erol Yüksel Amirali de ilave edebilirsiniz. 03.04.2021 10:19:38(UTC+0) Semih ÇETİN: Gerçekten güzel bir metin olmuş. Hani “Altına imzamı atarım” derler ya, öylesine güzel. Elinize sağlık. Ancak ben imzalamayacağım. Ortam malum. Anlarsınız, biraz korkuyorum. Sağlıcakla kalın. 03.04.2021 10:42:06(UTC+0)

Ergun MENGİ: Metin Amiralim, dağıtım çok önemli. Bir hazırlık yapıyorum. Gazete ve yazar isimlerini gruba yazacağım. İtiraz çıkmazsa onlarla dağıtacağız. Veryansın TV gibi. Orada çıktıktan sonra herkes kendi sosyal medyasında yayınlayabilecek. Saygılarımla. 03.04.2021 11:12:18(UTC+0)

Ergun MENGİ: Bu arada ben sınıf arkadaşlarımı aradım duyuruyu görmeyenler var. Sınıf arkadaşlarımıza ulaşırsak bu akşama kadar isteyenleri ekleriz. Bu akşam listeyi kapatırız diye düşünüyorum. Saygılarımla. 03.04.2021 11:13:53(UTC+0)

Ergun MENGİ: Emekli Amiraller KAMUOYUNA DUYURU 03 Nisan Cumartesi.docx ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 11:15:56(UTC+0)

Ergun MENGİ: Umarım eklemeyi unuttuğum ve isimlerini yanlış yazdığım olmamıştır. 03.04.2021 11:16:24(UTC+0)

Ali Sadi ÜNSAL: Sayın Ergun Amiralim, lütfen benim ismimi de kaydeder misiniz ? İlginize ve gösterilen katkılara çok teşekkür ederim. Bahriyemizin ortak değerlerine dayanan farkındalığımızı göstermesi yönünden de çok önemli bir adım. Değeğrli komutanlarımıza ve arkadaşlarıma tekrar teşekkür eder saygılar sunarım. 03.04.2021 11:42:13(UTC+0) Turgay ERDAĞ: Efendim beni de eklerseniz memnun olurum. Saygılarımla. Turgay Erdağ. 03.04.2021 11:42:42(UTC+0)

Turhan ÖZER: Lütfen beni de hemen listene ekle. Pars Turhan Özer. 03.04.2021 12:02:11(UTC+0) Ergun MENGİ: Komutanım, sağ olun EK ledim. Saygılarımı sunarım. 03.04.2021 12:07:38(UTC+0) Ergun MENGİ: Emekli Amiraller KAMUOYUNA DUYURU 03 Nisan Cumartesi.docx ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 12:11:25(UTC+0)

Işık BİREN: Bizim medyayı düşünerek yazdım. Yoksa sesimizi duyuramayabiliriz ?! 03.04.2021 12:11:28(UTC+0)

Yalçın ERTUNA: İlk defa büyük bir çoğunlukla mutabakat sağlanmıştır. Başta Ergün Amiralim olmak üzere emeği geçenleri gönülden kutluyorum. 03.04.2021 12:11:52(UTC+0)

Ergun MENGİ: Son eklemeleri yaptım. Sağ olun. 03.04.2021 12:12:29(UTC+0)

Işık BİREN: Ben de tüm katkıda bulunanları kutlarım. 03.04.2021 12:13:14(UTC+0)

Engin HEPER: Ergun amiralim son metninize katılıyorum beni de ekleyin lütfen. 03.04.2021 12:13:14(UTC+0)

Ferhat FERHANOĞLU: Ergun Amiralim, ilk taslak ve her biri deniz hukukuna çok aşina amirallerimizin çok değerli önerileri gözetilerek düzenlenen sonuncu metne bendeniz de iştirak ediyorum. Ülkemize yararlar getirmesini dilerim. 03.04.2021 12:58:25(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Bu işi başlatan kişi olarak; Ergun Amiralimin çaba ve bitmek bilmez enerjisiyle meydana getirdiği metin onaylanmış gözükmekte ise de ilave teklifime sayı Işık Biren komutanım dışında görüş bildiren olmamıştır. Benim yetişmemde ailesiyle birlikte büyük emeği olan komutanıma itaat ederek bu metin için bu ortamda yaptığım teklifmi geri çekiyorum. Saygılarımı sunarım. 03.04.2021 14:00:10(UTC+0)

Işık BİREN: Sağ olasın sevgili Metin Amiralim. Ben medyanın muhtemel korkusundan endişe ettim. Yoksa mesajına katılıyorum. 03.04.2021 14:03:21(UTC+0)

Metin AÇIMUZ: Sağ olun komutanım saygılarımı arz eder sağlıklı günler dilerim. 03.04.2021 14:04:58(UTC+0)

Taner BALKIŞ: Ergun beni dahil etmemişsin çok üzüldüm borsa kapanmadan bu listeye beni dahil et. Yanaklarımdan öperim. Taner Balkış. 03.04.2021 15:44:39(UTC+0)

Ergun MENGİ: Emekli Amiraller KAMUOYUNA DUYURU 04 Nisan Cumartesi.pdf ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 19:12:54(UTC+0)

Ergun MENGİ: Sayın Komutanlarım, Değerli Amiral Arkadaşlarım duyurunun son hali yukardadır. Bu akşam yayınlanıyor. Veryansın TVde başlayacak, sonra gazete Pencere ve Sözcüde. Veryansın TV linkini atacağım. Ondan sonra kendi sosyal medya hesabımızda paylaşabileceğiz. 03.04.2021 19:14:28(UTC+0)

Ergun MENGİ: Saygılarımı sunarım. 03.04.2021 19:14.28(UTC+0)

Ergun MENGİ: Komutanım çok sağolun saygılarımı sunarım Ömer Bayram Çetin Amiralin katılımıyla 120 olduk 03.04.2021 19:36:28(UTC+0)

Ergun MENGİ: Emekli Amiraller KAMUOYUNA DUYURU 04 Nisan Cumartesi.docx ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 19:49:05(UTC+0)

Ergun MENGİ: Emekli Amiraller KAMUOYUNA DUYURU 04 Nisan Cumartesi.pdf ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 03.04.2021 19:49:05(UTC+0)

Ergun MENGİ: Deniz Şehirlerini de Nazif Amiralimin önerisiyle son satırda anarak tamamladık 103 olduk. 03.04.2021 19:50:41(UTC+0) ErgunMENGİ:https://twitter.com/veryansintvcom/status/1378437716573048834?s=20 03.04.2021 20:07:03 (UTC+0)

Nazif ÖZDAĞDEVİREN: Halk TV de Fikret Bila bildiriyi söyledi. 03.04.2021 20:17:46 (UTC+0)

Ergun MENGİ: Emoji işareti paylaşmıştır. 03.04.2021 20:17:57 (UTC+0)

Abdullah METE: Alternatif Haberde de var. 03.04.2021 20:46:09(UTC+0) EnginHEPER:https://ww.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/emekli-generallerden-montro-vesarikli-amiral-bildirisi-6352482/ Arkadaşlar 103 EMEKLİ AMIRALDEN MUHTIRA Gibi bildiri. 03:04:2021 21:37:19(UTC+0)

Engin HEPER: Bir sivilden gelen mesaj bu. 03.04.2021 21:44:19 (UTC+0)

Alper TEZEREN: Parmak ile onay veren, alkış ve el kaldırma Emojilerini paylaşmıştır. 04.04.2021 07:26:23 (UTC+0)

Engin HEPER: Sözcünün sabah haberlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı haberi vardır. 04.04.2021 07:39:34(UTC+0)

Işık BİREN: Türkiyenin Egemenlik hakları, Deniz alaka ve çıkarlarını açıklamak da suç mu oluyor.?? 04.04.2021 07:43:43 (UTC+0)

Ferhat FERHANOĞLU: Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Üyeliğinden emekli Prof.Dr.Fusun Sokullu’nun mesajını aşağıda sunuyorum. 04.04.2021 10:28:00(UTC+0)

Ferhat FERHANOĞLU: Duyurunuz vakar ve konumunuza yakışır ve çok isabetli bir açıklama olmuş. 04.04.2021 10:28:12(UTC+0)

Ali YÜKSEL ÖNEL: “Emekli Amirallerin Duyurusu” Başlığı ile kamuoyuna açıklanmış olan bildiride adımın bulunmasıyla gururluyum. Bu gururu paylaşma olanağını sağlayan, başta Sevgili Kardeşim Ergun Mengi olmak üzere, tüm imzacı Komutanlarıma ve Amiral kardeşlerime en içten şükranlarımı sunuyorum. Ali Yüksel Önel 04.04.2021 10:31:37(UTC+0)

İlker GÜVEN: Ergun Amiralim, duyurumuzun daha fazla istismar edilmesini önlemek açısından ivedi bir açıklama yapmamız elzem olmuştur. Söylenecek söz Anayasanın 26. Md.sine uygun olarak Montrönün hayati önemine ve disiplinin önemine vurgu yapmaktır.103amiral sayısının bir kısım uydurmalara alet edilmesinin de önüne geçmek gerektiği kanaatindeyim. En geç bir saat içinde düzeltme duyurusu yayınlayalım. Zira oluşturulmaya çalışılan suçlamaları bertaraf etmemiz gerekir. 04.04.2021 11:54:58

İlker GÜVEN dz6: Gerçek güçlü bir iktidar, halkın bir bölümünün anayasal hakkı olan tek başına veya topluca önceden izin almaksızın, bildiri yayınlamasından, yürüyüş ve toplantı yapmasından asla çekinmez ve hatta kolaylık sağlar. Ancak gücünden endişe duyuyorsa, yasa dışı eylem ve saldırılar yapar! Bunuda en güzel Yüce Türk Milletinin vicdanı takdir eder ve edecektir.!! 04.04.2021 12:01:28(UTC+0)

Alper TEZEREN: Sayın Amirallerim, Gelişmeler karşısında, amacımızın yanlış yönlere çekildiği vurgulanması gerektiği önerileri dikkate alınarak aşağıdaki duyurunun yayınlanması düşünülmektedir. Uygun görmeyenlerin E.MENGÜ Amirale en geç 1 saat içinde bildirmeleri arzolunur. 04.04.2021 12:42:29(UTC+0)

Alper TEZEREN: Emekli Amiraller KAMUOYUNA DUYURU Cevap.docv belgesini paylaşmıştır. 04.04.2021 12:42:29(UTC+0) Ergun MENGU: Emekli amirallerimizde yukarıda İlker Güven amirallerimizin belirttiği gibi bir açıklama yapılması talebi geldi. Katılanlar bana değilde, görüşünü grupta paylaşırsa iyi olur. 04.04.2021 12:47:14(UTC+0)

Necati KURT: Uygun olur düşüncesindeyim… 04.04.2021 12:48:25(UTC+0)

Ali Sadi ÜNSAL: Beni ilave bir açıklamaya lütfen ilave etmeyin.

Ali Sadi ÜNSAL. 04.04.2021 12:48:46(UTC+0)

Serdar AKINSEL: Bence bir saat içerisinde Alper Amiralimizin bilgi notuna katılmayanlar burada belirtsin. 04.04.2021 12:49:17(UTC+0)

Nadir KINAY: Sevgili Ergün Amiralim, metne katılıyorum, ancak anayasanın 26.ci maddesi olacak, bu hususu birkez daha çek edermisiniz. 04.04.2021 12:51:19(UTC+0)

Işık BİREN: Çok özet bir metin. Son paragrafta; Ancak kelimesinin çıkarılması, Demokrasi ve halk iradesine saygılı…ibaresinin, paragrafın başına getirilmesini öneririm. 04.04.2021 12:51:37(UTC+0) Ferhat FERHANOĞLU: Sürekli karşılıklı atışma görüntüsü verebilecek ikinci bir açıklamaya gerek olmadığını, meramımızı birinci açıklamada açıkça ifade edildiğini düşündüğümden ikinci açıklamaya dahil edilmememi diliyorum.. 04.04.2021 12:52:10(UTC+0)

Ali Sadi ÜNSAL: Tekrar- Beni ilave bir açıklamaya lütfen ilave ETMEYİN. Saygılarımla

Ali Sadi ÜNSAL 04.04.2021 12:54:12(UTC+0)

Sami ÖRGÜÇ: Güzel bir Metin hazırladık. Ne yazarsak yazalım istismar etmeye hazır kitleye ulaşamayız. Ancak destekleyen ve güç veren geniş bir kitle var. Birkaç tetikçi karşısında hemen geri adım atan görüntüsü vermemiz herkesi şüpheye düşürecektir. TV de konuşanlar çok güzel açıklıyorlar. Ben açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. KATILMIYORUM. Saygılarımla 04.04.2021 12:56:02(UTC+0)

Metin POYRAZLAR: Katılmıyorum. 04.04.2021 12:57:51(UTC+0)

Ergun MENGİ: Bence de ikinci yazı daha çok polimiğe neden olur. Hele fire verince tam sıkıntı olur bu nedenle söz gümüşse, sükut altındır diyelim bekleyelim. 04.04.2021 12:58:01(UTC+0)

Nadir KINAY: Hukukçu olarak Ferhat amiral, yazmayalım diyorsa bende katılmıyorum. 04.04.2021 12:58:04(UTC+0)

İlker GÜVEN: Hazırlanan cevap metnini açamıyorum grupta yazıyı paylaşır mısınız lütfen. 04.04.2021 12:58:10(UTC+0)

Engin HEPER: ( Onay veren parmak emojisi göndermiş). 04.04.2021 12:58:51(UTC+0)

Işık BİREN: Bekleyelim. Yayınlamayalım. 12:58:52(UTC+0)

Abdullah AKGÜL: Metin bende açılmıyor. Bence en az birgün beklenilmeli. 04.04.2021 13:00:21(UTC+0)

Alper TEZEREN: Sayın Amirallerim, İlave Duyuru Önerisi iptal edilmiştir. İPTAL,İPTAL,İPTAL 04.04.2021 13:00:27 Necati KURT: Onay veren parmak işareti göndermiş. 04.04.2021 13:00:52(UTC+0)

Ersin GULER: Amaç tartışmaların uzatılması. Katılmıyorum. Erol Yüksel amiral de katılmıyor.04.04.2021 13:03:53 (UTC+0)

Ersin GULER: Uzatılması. 04.04.2021 13:04:13(UTC+0)

Abdullah METE: Onay veren parmak işareti göndermiş. 04.04.2021 13:05:14(UTC+0)

Hüseyin HOŞGİT: Onay veren parmak işareti göndermiş. 04.04.2021 13:06:28(UTC+0)

Engin HEPER: İkinci bildiriye katılmıyorum. Engin Heper. 04.04.2021 13:09:13(UTC+0)

Hasan HOŞGİT: Açıklama yapmayalım ve oyuna gelip konuyu burada kapatalım düşüncesindeyim. 04.04.2021 13:09:49(UTC+0) Hasan HOŞGİT: Gelmeyip. 04.04.2021 13:10:22(UTC+0)

Nazif ÖZDAĞDEVİREN: İkinci bildiriye katılmıyorum(menfi).

Nazif Özdağdeviren. 04.04.2021 13:12:36(UTC+0)

Şükrü Taner EZGÜ: Ergin Amiralin maksat hasıl olmuştur yandaşlara cevap niteliğinde ilave açıklamaya gerek olmadığı kanaatindeyim. TEzgü 04.04.2021 13:26:03(UTC+0)

Önder ÇELEBİ: Onay veren parmak işareti göndermiş. 04.04.2021 13:29:33

İzzet ARTUNÇ: İkinci bildiri polemik yaratır. Faydası olmaz. İzzet. Dahik tmeyin. 04.04.2021 13:33:45(UTC+0)

Cemil Turgut TUFAN: Beni de dahil etmeyin. T.Tufan 04.04.2021 13:34:25(UTC+0)

Mustafa Ekmel ÖZDENGİL: Onay veren parmak işareti göndermiş. 04.04.2021 13:34:59(UTC+0)

Yalçın ERTUNA: Katılmıyorum. Menfi. 04.04.2021 13:35:27(UTC+0)

Doğan DENİZMEN: Belki kısaca “bu bildiri bir darbe iması veya muhtıra değil sadece her vatandaşın sahip olduğu anayasal hak çerçevesinde bir fikir ifadesi, silahlı kuvvetlerimize destek mahiyetinde yapılmış bir açıklamadır” şeklinde olabilirmi? Olmazsa çoğunluğa katılıyorum. 04.04.2021 13:37:27(UTC+0)

Mesut ÖZEL: Onay veren parmak işareti göndermiş. 04.04.2021 13:39:14(UTC+0)

Vedat ERSİN: ZIRVA yorumlar onları bağlar. Türkçeleri ve dolayısıyla anlamaları zor ve çarpıtıyorlar. Kendilerine Türkçe Tercüman tutmaları faydalı olur. Bunlara ne gönderirseniz gönderin kendi havalarını çalarlar. 04.04.2021 13:42:00(UTC+0)

Tufan MİMİR: Menfi 04.04.2021 13:42.08(UTC+0)

Alper TEZEREN: Sayın Amirallerim, Öneri İPTAL EDİLMİŞTİR. Görüş bildirilmenizi gerek yoktur. 04.04.2021 13:46:29(UTC+0)

İlker GÜVEN: “Sayın Amiralerim çok iyi niyetle başlattığımız duyuru faaliyetimiz ne yazık ki medyada gündem değiştirilmesine alet edilmiştir. Aynı konuyu kısa süre önce emekli büyükelçiler aynı duyuru yöntemiyle dile getirilmiş olmasına rağmen aynı tepkiyi olusturmamistir.Bu şartlar altında iyi niyetimizin kötüye kullanılmasına izin veremeyiz. Öngörülen hukuki süreçte niyetimizin doğru olarak tekrar duyurulmasında fayda görmekteyim. Bildiginiz uzere; Bizim Montrö Sözleşmesinin önemini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin egemenliğini savunmaktan başka bir amacımız yoktur. Duyuruda ANCAK ile başlayan cümleden kasıtin sadece boğazdaki egemenligimizin zarar görebileceği olduğu Açıklanmalıdır. Yoksa darbe vb bir imanın olmadığı duyurulmalıdır. Israr eder tekrar değerlendirmenizi rica ederim. Saygılarımla.”04.04.2021 13:51:29(UTC+0)

Özbek GÜRGÜN: Katılmıyorum Özbek Gürgün 04.04.2021 14:05:40(UTC+0)

Ali Yüksel ÖNEL: Sevgili Kardeşim Mesut Paşam;"Deniz Aslanları" imzalı bildiriniz vesilesiyle tebriklerimi, selam ve sevgilerimi sunuyorum.BİR BİLDİRİ DAHA1976-1984 yılları arasında Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’nda eğitim almış "Deniz Aslanları" da bir bildiriyle tartışmaya katıldı.Bildiri de, "Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları’ndaki Türkiye Cumhuriyeti (TC) ifadesi ve Atatürk kabartmasının çıkartılması ve çeşitli tarikat ve cemaat faaliyetlerine alenen ve resmi üniforma ile katılma cüreti gösteren Silahlı Kuvvetler personelinin görüntüleri de kaygı verici gelişmelerdir" denildi. Yapılan açıklama şöyle: "Atatürk’ten miras aldığımız ilke ve devrimlerin, Atatürkçü Düşünce Sisteminin özümsenmesi ve yaşam tarzı haline getirilmesine engel olabilecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini askerin yüreğinden atmaya, TSK’ya irticai ve bölücü görüşleri benimsemiş kişilerin alınmasına yol açabilecek son askeri yönetmelik/yönerge düzenlemelerinin; TSK’nın birlik ve beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez temel niteliklerine (demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliği) bağlılığına zarar verebilecek özellikte olduğunu görmekten büyük kaygı duymaktayız. Ayrıca Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları’ndaki Türkiye Cumhuriyeti (TC) ifadesi ve Atatürk kabartmasının çıkartılması ve çeşitli tarikat ve cemaat faaliyetlerine alenen ve resmi üniforma ile katılma cüreti gösteren Silahlı Kuvvetler personelinin görüntüleri de kaygı verici gelişmelerdir. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına giriş koşullarıyla ilgili yönetmelikte “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” şartının kaldırılmasının, Atatürk ilke ve devrimlerinin, Atatürkçü Düşünce Sisteminin, Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlılığın ve savunuculuğunun yapılmasının Harp Okullarına alınacak üniversite mezunlarıyla ve astsubaylarla ilgili eğitim yönergelerinden çıkarılmasının, TC ve Atatürk’ün nişanlardan çıkartılmasının Türk Ulusunun bağrındaki Atatürk ve Türk Ordusu sevgisini, Cumhuriyet ve devrimleri yıpratacak nitelikte olduğunu düşünüyoruz. “Ey Millet, iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet tarikatıdır” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkılmasını hedef alan, bu hedefe ulaşmak için akıl ve bilimin yol göstericiliğini benimseyen dinamik ve demokratik bir dünya görüşüdür. Geri döndürülemeyecek bir güçle kendi yatağında akan Atatürkçü Düşünce Sisteminin durdurulması mümkün değildir. Atatürk’ün gösterdiği yolda çağdaş eğitim almış bizlerin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı tamdır. Anayasamızın ilk 3 maddesinde yer alan Devletin yönetim biçimi, Cumhuriyetin nitelikleri, Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkentine dair hükümlere sadakatle bağlıyız. TSK’ya ilişkin yönetmelik ve yönergelerde, Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat nişanlarında yapılan bu düzenleme faaliyetlerinin uygun olmadığını düşünüyor ve itiraz ediyoruz. Anayasamızın Başlangıç kısmında hiçbir faaliyetin Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılapları ve medeniyetçiliğinin karşısında korunma göremeyeceği açıkça yazmaktadır. Bu nedenle bu düzenleme faaliyetlerinin yanlış olduğunun görülmesini ve korunma görmeden düzeltilmesini talep ediyoruz. Bu düzenlemelerin sorumluluğunu sadece siyasilere yüklemek de doğru değildir. Bu yanlışları bugünden görmek ve uyarmak her Türk vatandaşının görevidir. Demokrasiye aşık olan Türk evlatları olarak son sözümüz; “ATATÜRK’ten, Türkiye Cumhuriyeti’nden ve Cumhuriyet’in niteliklerinden vazgeçilmez”dir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 1976-1984 yılları arasında Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’nda eğitim almış Deniz Aslanları Alaettin SEVİM Ali YÜCEYİĞİT Atilla İhsan GÜLER Aydın OKTAYKAN Aykut Uğur TUNCA Bayram Serdar ARDUÇ Bülent TARIM Cem KAÇAR Cengiz KESOĞLU Cengiz TOKER Cüneyt KOŞU Doğan ÇIRAKOĞLU Eren Güneş KAYAN Ergun YOLSEVER Ertuğrul PEKER Fatih KAYAKUZGUN Gürkan PEKESİN Hadi BAŞMAN Hakan KARA Hür AKTAŞ Hüseyin HANÇER İbrahim ÜNÜBOL İsmet EREN Kemal EGEMEN Kenan ÇELİK Levent ÇAM Levent KURTOĞLU Levent KUTLAY Maruf BABAOĞLU Mert YANIK Mesut ÖZEL Muhittin ÜNER Nizam KAHRAMAN Orhun KURAN Ömer Lütfi ÖZCAN Ömer Lütfi YILMAZ Selçuk GÖKER Semih Süleyman BAYRAMOĞLU Turgut İPEK Ümit ARTAR Ümit METİN Vecihi KAYIBOĞLU Yalçın TAŞPINAR Yavuz Vural ATİLLA Zafer ÇALIŞKAN" mesajını atmıştır. 04.04.2021 13:51:29(UTC+0)

Özbek GÜRGÜN: Katılmıyorum Özbek Gürgün 04.04.2021 14:05.40(UTC+0)

İlker GÜVEN Dz6: ADMEK Gurubunda imza atan Değerli Amirallerim,Biz okuyarak,inanarak, vicdanımızın sesini dinleyerek,bildiriye imzamızı koyduk ve anayasal vatani bir görev yapmanın huzurunu yaşadık.İmzamızı atarken, İktidar ve yandaşlarının orantısız ve haksız saldıracağı zaten bekleniyordu.Zaten o nedenle de,bildirinin hukuki bir sakınca yaratmayacağı da, araştırılarak tesbit edildi.Şimdi bazı arkadaşların adeta,savunma psikolojisi içinde bildirinin bildirisi ile yanlış anlaşıldı/aman öyle demek istemedik der gibi açıklama yapmak istemeleri,son derece yanlış ve kabul edilemez.Mücadele uzun soluklu ve dik duruşlu kararlılık ister.Bizim kastımız üzüm yemek olmalı,bağcıyı korkutmak/ürkütmek değil.!Haklıyız ve hakkımızı sonuna dik durarak kararlılıkla savunmamız gerekir.Saygılarımla. İlker Güven Denizaltıcı ..TRTRTR 04.04.2021 14:26:13(UTC+0)

Işık BİREN: Anayasa Madde 26 İfade hak ve özgürlüğünü kullandık. 04.04.2021 14:35:58 (UTC+0) Özbek GÜRGÜN: Katılmıyorum Özbek Gürgün 04.04.2021 14:05:40(UTC+0)

Orhun ÖZDEMİR : Duruma göre daha açıklayıcı bir metin gerekebilir. Katılmıyorum. 04.04.2021 15:54:03(UTC+0)

Kadir SAĞDIÇ: 104 Amiral bildirisi üzerine.pdf ADMEK-2 grubunda paylaşmıştır. 04.04.2021 15:56:18(UTC+0)

Nazif ÖZDAĞDEVİREN: Sayın Komutanlarım, Amirallerim, İkinci bir açıklamaya şimdilik gerek olmadığını (menfi) düşünüyorum. Önemli olan her hangi bir şekilde basın ve/veya diğer bir ortamda/şekilde bir soruya muhatap olduğumuzda hepimizin bunun yılların mesleki tecrübesinin sonucu olarak doğabilecek sıkıntılarla ilgili halkımıza iyi niyetli bir bilgilendirme amacını taşıdığını açıklamamız, herhangi bir şekilde darbe vs gibi bir hususun söz konusu olmadığını ve olamayacağı gerçekliğini söylememizdir. Arz ederim. 04.04.2021 16:22:13(UTC+0)

Arif Vehbi ALPMAN: Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD)’nin 37’nci kuruluş yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hizmet etmiş olmaktan, emekli olduktan sonra da Ordu’muza olan aidiyet duygumuzun devamında önemli bir rol üstlenmiş olan TESUD’un çatısı altında bulunmaktan onur ve kıvanç duyuyoruz. Emekli Subaylar olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefe ve değerleri ile ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz sadakatimizi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar “vatanın bütünlüğü ve milletin birlik ve beraberliği” içinde yaşatma azim ve kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumun onurlu ve saygın bir üyesi olarak varlığını sürdürmesi ve büyük Türk Milletinin sonsuza kadar huzur, refah ve güvenlik içinde yaşaması omuzlarımıza yüklenen ve daima yüreğimizde taşıdığımız en büyük vazife ve sorumluluğumuzdur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Jandarma Genel Komutanlığının kahraman mensublarının yurt içinde ve yurt dışında gösterdiği başarılar bizleri de gururlandırmakta ve onlarla övünç duymaktayız. Ancak, Türkiye Cumhuriyetinin temel kuruluş felsefesi ile Atatürk’ten miras aldığımız ilke, devrim ve değerlerini yıpratmaya yönelik olarak tanık olduğumuz son dönemde yapılan düzenlemeler ve yaşanan tartışmaların ; milletimizin büyük bir sadakatle bağlı olduğuna inandığımız “birlik ve beraberliği” ile “ vatanımızın bütünlüğüne “zarar verebilecek nitelikte olduğunu görmekten de büyük kaygı duymaktayız. Bu kapsamda; - Öğrenci Andının okullarda okunmasının durdurulması, - Montrö Boğazlar Sözleşmesinin tartışılmasına yol açabilecek beyanlar, - Devlet, Cumhuriyet ve Liyakat Nişanları’ndakiTürkiyeCumhuriyeti (TC) ifadesi ve Atatürk kabartmasının çıkarılması, - Çeşitli tarikat ve cemaat faaliyetlerine fütursuzca katılma cüreti gösteren Silahlı Kuvvetler personelinin görüntüleri, - Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına giriş şartlarının değiştirilmesi, -“Atatürk ilke ve devrimleri ”ifadesinin dış kaynaktan temine dilen subay ve astsubay adaylarına nosyon kazandırma kapsamında ki eğitim yönergesinden çıkarılması Gibi gelişmeler; Cumhuriyetimizi “çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak” hedefinden şaşmadan bizden sonraki kuşaklara teslim etme temel vazife ve sorumluluğunu layıkıyla yerine getirme konusunda biz emekli subayların endişelerini artırmaktadır. Camiye,kışlaya ve okula siyasetin girmemesi temel ilkesine uygun olarak eğitilmiş ve inanmış subaylar olarak, tarihte 2’nci Balkan Harbinde yaşadığımız hezimet ve 15 temmuz 2016 tarihinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyet dinin varlığına kast eden milletin meclisine ve halkına bomba atan, Cumhurbaşkanı kişi dahi kaçırmaya kalkışan v.b gibi örneklerini gördüğümüz “siyasete karışmış orduların” vatanın bütünlüğü ve milletin birlik ve beraberliğine verdiği zarar ile milletimize çektirdiği acı ve yıkımları tarihten alınması gereken en büyük ders olarak görmekteyiz. Yukarıda belirtilen gelişmeleri milletin birlik ve beraberliğimize, yönelik olumsuzluklar içerdiği kanatindeyiz. Tasada ve kıvançta ortak bir milletin mensupları olarak Anayasanın 26.maddesinde belirtilen esaslar dahilinde ,paylaşma gereği duyduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

104 emekli amiralin WhatsApp görüşmeleri sızdırıldı