Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: Polise Ağır Silah Vermek Geriye Devasa Sorunlar Bırakabilir

TAKİP ET

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Emniyet'e TSK'nin araçlarını kullanma yetkisi veren yasayı Halk TV'de değerlendirdi.

Birçok ülkede kurumlar arası envanter alışverişinin olduğunu ve bunun doğal olduğunu söyleyen Avcı, “Fakat bizde kurumlar arası alışveriş çok olmaz. Bu da devlete ciddi bir külfet yaratır. Herkes kendi malına sahip olmak ister” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’dan sonra askere, içindeki FETÖ unsurlarından kaynaklı güvenin azaldığını hatırlatan Avcı, “Sivil veya yedek unsurlara silah verilmeye başlandı. Polis yetkileri artırıldı. Bunlar aslında şu andaki olaya çözüm üretmek için yapılan ancak geleceğe çok büyük sorunlar bırakan şeyler” diye konuştu.

Avcı, olması gerekenin sistemdeki sorunu düzeltmek olduğunu ifade ederek “Polis yanlış hareket ediyorsa, silahlı kuvvetler onu zorlayarak değil polisin olması gereken çizgiye getirilmesi lazım. Silahlı Kuvvetler farklı roller oynayabiliyorsa, onu demokrasinin gerektirdiği hâle getirmek lazımken; sivil unsurları silahlandıralım veya polis benzeri yapılara ağır silahları verelim düşüncesi geriye devasa sorunlar bırakabilir” ifadelerini kullandı.

hanefi avcı susurluk emniyet müdürü emekli emniyet müdürü emekli fetö ergenekon balyoz haliçteki simonlar polis asker emniyet tsk türk silahlı kuvvetleri silah kullanma yetkisi