Emekli İkramiyesine İsyan Eden Vatandaş: Erdoğan Gelsin, 100 Lirayla Ne Alabiliyormuş Görelim

TAKİP ET

Artan fiyatlara rağmen yalnızca 100 lira zam yapılan emekli ikramiyesini eleştiren bir vatandaş AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Bu yıl emekli ikramiyesine yalnızca 100 TL zam yapıldı. Artan fiyatları görmezden gelen iktidar yıllarca çalışıp çabalayan vatandaşlarına verdiği ikramiye sebebiyle eleştirilerin hedefi olurken, pazara giden bir vatandaş AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. 

80 lira ile ancak 2 günlük ürün alabildiğini ve pazardan çıkınca cebinde yalnızca 20 lirası kaldığını söyleyen İsmet Arslan,  “Sayın Cumhurbaşkanımız bize 100 lirayı reva gördü. Cumhurbaşkanımızı bu pazar yerine davet ediyoruz. Gelsin 100 lira ile ne alabiliyormuş görelim” diye isyan etti.

Bu Parayı Çocuğa Versen Kabul Etmiyor

Elindeki parayla yalnızca 5 poşet meyve ve birer kilo sebze alabilen Arslan, “Kıyısından köşesinden bir şeyler alırsın, o da ancak iki günlük erzakındır. Bizimle dalga geçer gibi şu parayı verdiler bize, çocuğun eline harçlık olarak veriyorsun çocuk kabul etmiyor. İnsanlarla böyle dalga geçmesinler” diye sitem etti.

Arslan, pazarcıların tam kapanma sebebiyle elindeki ürünleri satamadığını ve yeni ürün alamadığını belirterek “Çöpe dökülmeye yüz tutmuş malzeme ile dolu pazar. Çok nadiren iyi malzeme var” dedi. Ürünlerin taze olmamasına rağmen pahalı olmasına dikkat çeken Arslan, “Geçen yıl 1000 liraya aldığım, bu yıl 2 bin, 2 bin 500 lira oldu. Yani mümkün değil. Çocuklarına 100’er lira harçlık versen bayram ikramiyesi yarı yarıya azalmış oluyor. Markete girsen, çikolata, baklava aldığın zaman 1100 lira bayram ikramiyesi buralara gitti zaten. Çocuklarımıza haliyle hiçbir şey alamıyoruz” ifadelerini kullandı.

pazar emekli ikramiyesi cumhurbaşkanı erdoğan ismail arslan