Emekli Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş: Kiev'in Adı Kıyı-Ev'den Gelir, Ukraynalılar Rus Değil Hazar Devletindeki Hristiyanlardır

TAKİP ET

Emekli Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, katıldığı HaberTürk canlı yayınında Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirirken ilginç açıklamalarda bulundu.

Karakuş, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in isminin ‘Kıyı-Ev’den geldiğini ileri sürdü. 

"Bu ülkeler Avrupa’nın ortasından bugünkü Kore’ye kadar tamamen Deşt-i Kıpçak bölgesidir.. Bu gölgede beş bin yıl önce bütün dağların, ırmakların ismi Türkçe verilmiştir" ifadelerini kullanan Karakuş, Hazar Devleti'ne de değinerek, "Kiev, ‘Kıyı ev’dir. Zamanla Kiev’e dönüşmüştür. Orada Hazar Devleti’nin sınırlarını çiziyor. Yahudiler buraya Romalılardan kaçmak için gelmiştir. Yahudiler Hazar Türklerine sığınmışlardır. Bu devlet üç dinlidir; Musevi Hazar Türkleri, Müslüman Hazar Türkleri ve Hristiyan Hazar Türkleri vardır. 700 yıl yaşamıştır bu devlet" dedi. 

Bugünkü Ukraynalıların Rus olmadığını savunan Karakuş, "Afganistan’a kadar uzandığı için bu devlet, Afganistan’da da bugün Hazaralar vardır. Onlar Hazar Türklerinin devamıdır. Bu devletin de bir sınırını çizeyim de herkes ona göre konuşsun. Bugünkü Romanya, Ukrayna, Kafkasların tamamı, Azerbaycan’ın tamamı, Hazar Denizi’nin kuzeyi, Türkistan’ın tamamı, Afganistan’a kadardır bu Hazar devleti. Bugünkü Ukraynalılar onun için Rus değildir, onun için Rusya ile farklı düşünüyorlar" dedi.

Erdoğan Karakuş daha önce de Truva Savaşı'nın baş kahramanlarından birisi olan Miken Kralı Agamemnon'un adının da "Aga Memnun"dan geldiğini öne sürmüştü.

Karakuş'un bu açıklamaları ile Türkoloji camiası bütün bildiklerini gözden geçirmeye, her şeyin yeniden yazılması gerektiğini düşünmeye başladı. 
 

kiev rusya ukrayna savaşı hazarlar hazar türkleri hazar devleti kıyı ev erdoğan karakuş ukrayna rusya