Emekli NATO Generali: Afganistan'dan Çekilmek Bir Hataydı

TAKİP ET

Emekli Alman ordusu Orgenerali Egon Ramms, NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinin bir hata olduğunu söyledi.

DW'ye açıklamalarda bulunan emekli Alman subayı Orgeneral Egon Ramms Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişini "çok çok hızlı" bulduğunu belirterek bu durumun kendisini "afallattığını" söyledi.

ABD Başkanı Biden'ın Afganistan'dan çekilme kararının kendisi için bir sürpriz olduğunu belirten Ramms, Ağustos ayı sonunda bitecek olan geri çekilmenin NATO'nun sorumluluklarına ilişkin birçok soruyu gündeme getirdiğini kaydetti.

Afgan ordusunun Taliban'ın agresif saldırılarına karşı neden daha sağlam bir savunma ortaya koymadığını soran Ramms, "Biz Afgan Ulusal Ordusu'nu eğittik ve Amerikalılar tarafından gayet iyi biçimde donatıldılar. Burdan yola çıkarak şunu sormak istiyorum, Afgan ordusu şu an tam olarak ne yapıyor?" ifadelerini kullandı.

Afganistan'da şu anda savaş tecrübesi bulunan yüz binlerce askerin hazır bulunduğunu belirten Ramms, 200 bine yakın eğitimli ve tecrübeli eski askerlerin Alman ve Amerikan eğitimi ve ekipmanlarıyla ne yaptığını sordu.

Bugün ilk kez bir kolordu komutanlığı merkezini ele geçiren Taliban'ın ülkede ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 10'a yükseldi.

ABD'li istihbarat uzmanlar Kabil'in 1 ila 3 ay arasında düşebileceğini öngörüyor.

Eski NATO Generali Afganistan'dan Çekilmek Bir Hataydı