Emeklilerden TÜİK Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

Samsun'da 20 emekli TÜİK hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsun'da 20 emekli, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hakkında "enflasyonu düşük memur ve emekli maaşlarına düşük zam verilmesine sebep olduğu" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre TÜİK'in siyasi iktidardan talimat alarak gerçek enflasyon rakamlarını kararttığını öne süren 20 işçi ve memur emeklisi Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. 

Ayrıca CHP Samsun İl Başkanlığı'nın da TÜİK'i "halkın cebine ulaşan bir ele dönüştüğü ve halkın ekmeğiyle oynadığı gerekçesiyle" mahkemeye vereceği bildirildi.

Suç duyurusu dilekçesinde TÜİK yetkililerinin görevlerini kötüye kullandıkları, resmi belgede sahtecilik yaptıkları ve Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nu ihlal ettikleri belirtilerek "TÜİK gerçeklerden uzak enflasyon rakamları açıklayarak halkı yanıltmaktadır. Bir yılda fiyatlar yüzde 200-250 artmışken TÜİK'in gerçeğe aykırı yüzde 73.5 yıllık enflasyonu doğrultusunda memur ve emekliye zam yapılması vatandaşın alım gücünü telafisi mümkün olmayan ölçüde zedelemektedir" ifadelerine yer verildi.

emekli tüik hakkında suç duyurusu