Emeklilerin Bayram İkramiyelerinin Ödeneceği Tarih Belli Oldu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilere ikramiye dağıtacağız söyleminin ardından bu fikri imkansız bulan AKP hükumeti daha sonra bu yardımı yapmayı kabul etmişti. 13 milyonu aşkın emekliye ödenen 1000 liralık ikramiye Ramazan Bayramı için mayısın ilk haftasında banka hesaplarına yatırılacak.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere dağıtılan 1.000 TL’lik ikramiyenin emeklilerin eline geçeceği tarihler belli oldu. Ramazan Bayramı ikramiyeleri, Mayıs ayının ilk haftasında banka hesaplarına yatırılacak. Sürekli iş göremezlik geliri alan da ikramiyeden faydalanabilecek.

Kurban Bayramı ikramiyesinin de 12 - 16 Temmuz tarihlerinde yatırılması bekleniyor. Böylece Temmuz ayında hem zam hem de ikramiye verilecek. Emekliler, her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor.

Yılda iki ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında yararlanacak. Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkân veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak. Hem kocasından hem babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

emekli emekli ikramiyesi emeklilere ikramiye akp ikramiye erdoğan emekli erdoğan ikramiye emekli ikramiyeleri ne zaman emekli ikramiyesi ne zaman ne zaman yatırılacak ne zaman yatacak ne zaman ödenecek ne zaman ver