Emniyet, Anayasa Mahkemesi Kararını Alenen Çiğnedi

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü, AYM kararına uymadı ve bunu gururla duyurdu.

"Sen yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin" diyerek vatandaşlara hukuksuzluk telkin eden AKP'li Süleyman Soylu yönetimindeki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, alenen Anayasa Mahkemesi kararına aykırı işlem yaptı.

Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında öldürülen Dr. Ekrem Karakaya'nın katlinin ardından sosyal medyada paylaşım yapan bazı kişiler hakkında işlem yapıldı. Gerçek Gündem'in haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü, kendisini doktor olarak tanıtan 2 bin 199 sosyal medya hesabı açılarak sağlık çalışanlarının yeterince korunmadığına yönelik paylaşımlar yapıldığını, FETÖ ve PKK bağlantılı olan 22 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

AYM İptal Etmişti

Oysa Anayasa Mahkemesi tarafından Şubat 2020'de alınan emsal kararla, polise 1 Şubat 2018'de kabul edilen yasayla verilen "sanal devriye" yetkisi anayasaya aykırı bulunarak iptal edilmiş, mahkeme kararı olmaksızın polisin internet ortamında suç işlendiği iddiasıyla internet abonelerine ait kimlik bilgilerine ulaşmak için araştırma yapmasının hukuksuz olduğuna hükmedilmişti.

"Emniyet 'Kendi Bildiğimi Yaparım' Diyor"

Gerçek Gündem'e konuşan avukat Cihan Arık, Emniyet'in yaptığı açıklamayla AYM'yi tanımayarak "kendi bildiğimi yaparım" dediğini söyledi. Arık "AYM bunu iki yıl önce iptal etti ancak ne Meclis’te bir düzenleme oldu ne de idare kendince buna ilişkin hukuka uygun hareket etti. Bu yöntemle elde edilen bilgiler hukuka da aykırıdır. Hukuk devleti ilkesi kalmamıştır, bunun ikrarının da bizzat bir kurum tarafından basın açıklamasıyla yapılması acıdır" ifadelerini kullandı.

AYM'nin söz konusu kararı:



emniyet genel müdürlüğü anayasa mahkemesi kararını alenen çiğnedi sanal devriye süleyman soylu mafyaya teslim olduk