Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kemal Kılıçdaroğlu'na Dava Açıyor

TAKİP ET

AKP'li Bakan Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini hedef alan sözlerinin ardından Türk Polis Teşkilatı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın Kılıçdaroğlu'na dava açacağını açıkladı. İki devlet kurumu, Kılıçdaroğlu'na dava açtıklarını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim akşam saatlerinde yayımladığı videoyla Türkiye'de yayılan ve kullanımı küçük yaşlara kadar inen uyuşturucu sorununa dikkat çekti.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Breaking Bad Süleyman" diyen Kılıçdaroğlu, iktidarın uyuşturucu parasıyla cari açığı kapattığını söyledi. Buna karşın Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini "uyuşturucu ticareti yapmakla suçladığını" iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Video Açıklama: Breaking Bad Süleyman

Süleyman Soylu'dan Açıklama

Sosyal medya hesabından yayımladığı bir videoyla Kılıçdaroğlu'na yanıt veren AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na "şahsı ve kurumları adına" dava açacağını açıkladı.

Jandarma ve Emniyet Üzerine Alındı

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı 'Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

Emniyet Genel Müdürlüğü ise şu açıklamayı yaptı:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı 'Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmak'la suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

süleyman soylu emniyet genel müdürlüğü jandarma genel komutanlığı kemal kılıçdaroğlu dava açıyor