Emniyet Genel Müdürü de Çift Maaşlılar Kervanına Katıldı

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürü PTT Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda "çekme de rahatça döveyim genelgesi" olarak adlandırılan, polislerin ses ve görüntü kaydının alınmasını engellemeye yönelik olarak çıkarılan hukuksuz genelgeyi yayımlayan Mehmet Aktaş'ın 26 Nisan 2021 tarihinde PTT'ye Yönetim Kurulu üyesi olarak olarak getirildiği ortaya çıktı. Aktaş, 2019 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü'ne tayin edilmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü vazifesinden aldığı maaşın yanı sıra PTT Yönetim Kurulu Üyeliği özlük haklarından faydalanacak olan Mehmet Aktaş yaklaşık 5 bin liralık ikinci bir maaş daha alacak.

Daha önce Aksaray-Gülağaç, Muş-Hasköy, Rize-Çayeli, Malatya-Kuluncak ve Düzce-Cumayeri gibi ilçeleriyle Karabük ve Şırnak illerinin mülki amiri olarak vazife yapan Mehmet Aktaş'ın PTT ya da PTT'nin yaptığı hizmetlerle ilgili hiçbir mesleki geçmişe sahip değil. 

Emniyet Genel Müdürü'nün de çift maaşlılara katılmasına isyan eden CHP'li milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 

“Emniyet Genel Müdürünün PTT ile ne ilgisi var? Benzer örnek çok. Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı. 28 bin lira Bakanlık maaşının yanı sıra, Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu'ndan aylık 64 bin lira ve 84 bin lira da kâr payı alıyor. Aylık geliri 176 bin lira. Eski Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da KARDEMİR yönetim kuruluna girdi. Aylık 39 bin lira alıyor” dedi.

Emniyet Genel Müdürü de Çift Maaşlılar Kervanına Katıldı