Emniyet Müdüründen Özel Harekat Gazisine Hakaretler

TAKİP ET

Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'ın Özel Harekat Gazisi Ahmet Civelek'e ettiği hakaretler tepkilere neden oldu.

Özel Harekat Gazisi Ahmet Civelek, Trabzon İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan'ın ettiği hakaretleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Kenan Aydoğan, Trabzon Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaretinde, Gazi Ahmet Civelek'e "Ne gazisi, bunun bir şeyi yok sapasağlam adam" dedi.

"Sen İsteseydin İyileşirdin"

Civelek'in "Doğrudur sayın müdürüm sadece gözümde sorun kaldı" demesi üzerine Aydoğan "Yüzde kaç görüyor" diye sordu. Civelek'in gözüne isabet eden yüzlerce şarapnel nedeniyle korneasının parçalandığını, şarapnellerin retinaya saplandığını ve bu nedenle tedavi sonrasında ancak yüzde 30-40 arası görebildiğini söylemesi üzerine Aydoğan alaycı bir ifadeyle "Sen isteseydin iyileşirdi, demek ki tedavi olmadın" dedi.

Gazi Civelek'e gazi olmak için bilerek tedavi olmadığını söyleyen Aydoğan, "parayı mesleğe tercih ettiğini" söyledi.

"Öyle Zoruma Gitti ki..."

Olayı açıklayan Civelek, "Öyle zoruma gitti ki. Ben 8,5 sene Hakkari'de hakkını vererek her gün işe giderken küçük çocuğun ilk okula gider gibi heyecanını yaşayarak görev yaptım. Sayısız operasyona katıldım, leş aldım. Hendek döneminde 6 aydır şube müdürümün koruması olduğum halde ısrar ettim avcı unsurlarına katıldım. Hendekte 2 gün alanda ilerlenip 2 gün izin oluyordu, ben hiç izin yapmadım. O 2 günlük izinde ejder aracımıza binerek tüm alanda çatışmalara girdim ve daha 8,5 seneye sığmayan görev aşkımı anlatmayla bitiremezken sayın müdürün alycı tavırları beni fazlasıyla üzmüştür ve kahretmiştir" dedi.

"O Bıyıklarını Kısalt. Bıyıkta Keramet Olsa Götte Çıkmazdı"

Aydoğan'ın kendisine şubeden ayrılırken "O bıyıklarını kısalt, öyle uzun bırakarak ülkücü milliyetçi olamazsınız" dediğini belirten Civelek, "Bıyıklarımın ülkücülük ile alakası yok ben Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet eden Özel Harekat Polisiyim" yanıtını verdiğini aktardı.

Aydoğan'ın kendisine kızarak "O bıyıkları keseceksin, bıyıkta iş olsa götte çıkmazdı" dediğini aktaran Civelek, "Bir gaziye bu şekilde kullanılan üslup hakkında diyecek çok şey olsa da özel harekata saygımdan ve şubem zarar görmesin diye bir şey demedim. 'Emir anlaşıldı' dedim. Tüm şubenin içinde hem gaziliğimi sorgulayarak hem de şahsıma aşağılayıcı söylemlerle beni fazlasıyla utandırmıştır. Ben bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım. Bu devlete nice koç yiğit kardeşini şehit vermiş, intikamını almış, yine alırken gözümden yaralandım, 30 dakika sonra çenesinden mermi yedim, 1 saat sonra sol arka omzumdan mermi yedim, hepsine rağmen yaralı halde 5 saat çatışma alanında kalarak canımı esirgemeden son PKK'lı geberene kadar alanda kaldım. Üniformama, şanlı Özel Harekata yaraşır şekilde görevimi yaptım. Tedavi görürken 18 ay bekledim, tam 18 ay belki gözüm iyi olur da görevime geri dönerim diye. Bana yapılan alaycı tavırlar ve sözler hakkında başka diyeceğim yoktur" ifadelerini kullandı. Söz konusu terbiyesizliği Twitter hesabından aktaran Ozan Erhan Çerkezoğlu, "Değerli kadim dostum, kardeşim, Özel Harekât gazimiz Ahmet Civelek'e yapılan bu terbiyesizliğe devletin vereceği en acil ve güzel cevap Trabzon İl Emniyet Müdürü olan bu zatın üzerinden o şerefli üniformayı çıkartıp, kendisini sanık sandalyesine oturtmak olmalıdır!

Bu şerefli makamda iki dakika bile oturması Türk devleti adına en büyük ayıptır! Kahraman şehitlerimize ve gazilerimize uzanan her dilin cezasını vermek, rütbesi makamı ne olursa olsun haddini bildirmek devletin asli görevidir! Değerli gazimize yaptığını da,hilal bıyık için kullandığın o kelimeleri de unutmayacağız müdür efendi! Bir yerde, ya da Trabzon'a geldiğimde beni gözaltına aldırıp karşıma çıkıp o cümleleri bana da kullan da bakalım hele o sesinin yankısı nasıl olacakmış! Ben Ahmet kadar terbiyeli değilim!

Devletin gücünü kullanarak Türk'ün değerlerine hakaret eden herkes alçaktır! Devletin vereceği fermanı sabırsızlıkla bekliyoruz! Takipteyiz!" ifadelerini kullandı.

kenan aydoğan gazi ahmet civelek ozan erhan çerkezoğlu trabzon emniyet müdürü