Emniyet-Sen: EGM Doğru Söylemiyor, İntihar Eden Polis Sayısı 50, İsimler Elimizde

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2021'de intihar eden polis sayısını 44 olarak duyurdu

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, “EGM doğru söylemiyor. İntihar eden polis sayısı 44 değil 50. İsimler elimizde. Bu 6 kişi kim. Bir açıklama yapmak zorundasınız” dedi. Sezer, polis intiharlarının Türkiye ortalamasının 4 katı olduğunu açıkladı.

Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre, Sezer 2022 yılında intihar eden teşkilat mensubu sayısının 44 değil 50 olduğunun altını çizdi. Faruk Sezer, “Hepsinin tek tek isimleri elimizde. Eğer Emniyet Genel Müdürlüğü bizden bir şey saklamıyorsa, ben biliyorum ki 44 rakamı doğru değil. Acaba bu altı kişi kim. Hangi altı kişiyi siz saymıyorsunuz, bilmiyorsunuz. Varsa bir sebebi bunu açıklamalarını talep ediyorum. Kamuoyuna intihar olarak yansımış ama daha sonra başka bir şey tespit edilmiş,  EGM açıklamamış olabilir. Bu da EGM'nin kendi eksikliğidir. Beni ilgilendiren bizzat o olaya giden, o birimde, o ilçede, o ilde çalışan kişiler ve arkadaşlardan derlediğimiz bilgilere göre sayı 44'ten fazla” diye konuştu.

"EGM'ye Göre Hiç Mobbing Yok"

Faruk Sezer özetle şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu:

Sayın Genel Müdürlük, polis intiharlarının nedenlerini şöyle sıralamış. Evlilik çatışmaları, ekonomik nedenler (kripto para, sanal bahis, iddia v.s.), duygusal sebepler, psikiytr rahatsızlıkları, mesleki stres faktörü… Bitti bu kadar.Türkiye'de EGM verilerine göre, intihar eden polislerin hiç mobbing, baskı, yıldırma, tehdit, hakaret, darp gibi konulardan dolayı illalah edip kafasına sıktığını söylemiyor. EGM verilerine göre böyle bir şey yok.

emniyet sen egm polis intiharları