Emniyet'e Ait Bina Önce MEB'e Sonra Ensar'a Verildi

TAKİP ET

Emniyet Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiği bina son olarak Ensar Vakfı'na devredildi.

Ordu'da Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir binanın önce Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise söz konusu binayı Ensar Vakfı'na devrettiği ortaya çıktı.

Olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Efendim, Ordu Altınordu ilçesinde daha önce Çarşı Polis Karakolu olarak kullanılan binanın önündeyiz. Burası Emniyet tarafından Milli Eğitim’e devredilmiş, Milli Eğitim de bunu bir derneğe, vakfa devretmiş. Bununla da kalmıyor, dış cephesinin yapımını Ordu Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla üstlenmiş.

Yani hem bir kamu malını bir vakfa devrediyorlar ki bu vakıf geçmiş hikayeleriyle çok hoş bir vakıf değil, hem de yapım işini halkın parasıyla Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Bunları yapmayın, milletin parasını hem de böyle daha önceden çocuk tecavüzüyle nam salmış, çocuk tecavüzü olaylarına karışmış şaibeli vakıflara, böyle kıymetli alanları vereceğinize… Bakın bugünlerde ne sorunumuz var? Yurt sorunumuz var. Şu anda bir yatağa 11 öğrenci düşüyor. Evlatlarımız büyükşehirlerde yurt arıyor. Sığınacak bir yer arıyorlar, başlarına bir dam, üstlerine bir yorgan arıyorlar. Fakat siz bunları çözmediğiniz gibi gelip bir de kamu arazilerini, binalarını tutup vakıflara terk ediyorsunuz, vakıflara peşkeş çekiyorsunuz. Ve bu öğrencileri de barınma imkanlarından, güvenli alanlardan, devlet imkanlarından faydalandırmayıp, ortada bırakıp tarikatlara mecbur bırakıyorsunuz. Buralarda gelip yine bu tarikatlara teslim ediyorsunuz" diye konuştu.

"Hangi tarikatlara?" diye soran Adıgüzel, "İlim Yayma Cemiyeti gözükür önde ama değil. Arkasında Ensar Vakfı var. Çocuk tecavüzüne konu olmuş vakıflar var. Dolayısıyla benim halkımın parasını tutup bu şekilde inşaat tadilat ilçesine peşkeş çekmeyin. Halkımızı bu tür alanlara, kendi malı olan alanlara sahip çıkmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Emniyet'e Ait Bina Önce MEB'e Sonra Ensar'a Verildi