Emniyet'ten Sonra Soylu da Kadın Cinayetleri ile İftihar Etti

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra hayatını kaybeden 28 kadını adeta bir iftihar tablosu gibi sunarak feshin doğru bir adım olduğunu anlatmaya çalıştı.

Katıldığı bir televizyon programında terörle mücadeleden Çin Virüsü ile mücadeleye dek birçok konuda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programda kısa süre önce gündeme damgasını vuran İstanbul Sözleşmesi aleyhindeki görüşü desteklemek amacıyla yapılan 'kadın cinayetleri' ile ilgili skandal paylaşımda yer alan ifadeleri tekrarladı.

Soylu, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bir imzasıyla Türkiye'nin çekilmek durumunda kaldığı İstanbul Sözleşmesi'ni kadın cinayetleri üzerinden değerlendirdi. Türkiye'nin attığı adımdan sonra ülkede kadın cinayetlerinin azaldığını anlatmaya çalışan Soylu, tepkileri anlamadığını gözler önüne sererek "İstanbul Sözleşmesinden yürürlükteyken 39 kadın hayatını kaybetti. İstanbul Sözleşmesini feshedildikten sonra 28 kadın hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Emniyet Genel Müdürlüğü, Sözleşme'nin feshinden önceki 34 gün ile sonraki 34 günü kıyaslayan bir sosyal medya paylaşımına imza atmış ve adeta katledilen 25 kadını iftihar tablosu gibi sunmuştu.

içişleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğü kadın cinayetleri istanbul sözleşmesi içişleri bakanı süleyman soylu akp tayyip erdoğan ntv