En Az 70 Kişinin Hayatını Kaybettiği Yapıya, 2012'de 'Depreme Dayanaksız' Raporu Verilmiş

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremler sonucunda yıkılan ve 70 kişinin hayatını kaybettiği İskenderun Devlet Hastanesi'nin A Blokunun, 2012 yılında 'depreme dayanıksız' olduğunun tespit edildiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremler sonucunda İskenderun Devlet Hastanesi ağır hasar aldı ve hastaneye bağlı A Blok tamamen yıkıldı. Hastane binası içinde sağlık çalışanları ve hastalar da dahil olmak üzere en az 70 kişi hayatını kaybetti.
 
Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberinde; Depremin ardından ortaya çıkan bilgiye göre, hastanenin A Blok binası için 2012 yılında bir bilirkişi raporu hazırlandığı ve binanın depreme dayanıksız olduğu ve yıkılabileceği konusunda uyarıldığı belirlendi. Hastanenin resmi internet sitesinde de, A Blok için “deprem dayanıklılık testi raporu olumsuz gelmiştir” şeklinde bir açıklama yapılmıştı.
 
İnşaat Mühendisleri Odası Hatay İskenderun Temsilci Yardımcısı Levent Çeliktürk, hastanenin depreme dayanıksız olduğu yönündeki raporu bizzat kendisinin verdiğini açıkladı. Çeliktürk, raporun 10 yıl önce hazırlandığını ve binanın yüzde yüz yıkılabilir olduğu sonucuna varıldığını söyledi. Bu gelişmeyle birlikte, İskenderun Devlet Hastanesi'nin alınmayan tedbirler nedeniyle ciddi bir faciaya sebebiyet verdiği iddiaları gündeme geldi.

iskenderun devlet hastanesi a blok depreme dayanıksız deprem depremzede enkaz afad