En İyi Göz Vitamin Takviyesi Hangisi?

TAKİP ET

Teknolojik gelişmeler ve internetin yaygınlaşması nedeniyle bilgisayar, e-okuyucu, tablet ve telefon kullanımının artmasıyla birlikte göz yorgunluğu daha erken ortaya çıkıyor.

Teknolojik gelişmeler ve internetin yaygınlaşması nedeniyle bilgisayar, e-okuyucu, tablet ve telefon kullanımının artmasıyla birlikte göz yorgunluğu daha erken ortaya çıkıyor. Bunun dışında saatlerce televizyon izlemek de göz sağlığını olumsuz etkileyebilir. Öte yandan yaşa bağlı  göz dejenerasyonu yaşlılıkta görme kalitesini bozabilir. Diyet, göz sağlığını korumak ve olası problemlerin tedavi sürecinde oldukça önemlidir. Biz de bu makalemizde  en iyi göz vitamin takviyesi hangisi? Konusunu ele alacağız. 

A Vitamini

A vitamini göz sağlığı için en önemli vitaminlerden biridir. A vitamini veya retinol eksikliği, gece körlüğü olarak bilinen bir gece görüşü sorununa neden olabilir. A vitamini, gözlerin gece görüşünü iyileştirir. Yani retinada rhodopsin adı verilen ışık algılayıcı bir proteine bağlanarak gece görüşü sağlar.  A vitamini; yeşil ve sarı sebze ve meyvelerde, yumurta ve süt gibi hayvansal ürünlerde ve karaciğer, portakal, havuç, patates, ıspanak, lahana, mango ve kavun gibi gıdalarda bulunur.

B2 Vitamini

B2 vitamini eksikliği; gözlerde yanma ve ışığa karşı aşırı duyarlılık gözlenerek katarakt oluşumuna yol açar. B2 Vitamini yani Riboflavin; gözlerde katarakt oluşumunu engeller, aynı zamanda göz yorgunluğunu hafifletmeye ve migren ataklarını azaltmaya  yardımcı olur. süt, yoğurt, yumurta sarısı, peynir, papatya, ısırgan otu, adaçayı, brokoli ve ıspanak.

C Vitamini

C vitamini güneşten koruyarak katarakt oluşumunu engelleyebilir.Ayrıca yeterli  C vitamini alımı diyabet kaynaklı gözdeki sinir ve damar hasarını önleyebilir. C vitamini hipergliseminin yan etkilerine sahiptir. önleyici etkisi vardır. C vitamini hemen hemen tüm taze meyve ve sebzelerde bulunur. Özellikle kuşburnu, misket limonu, portakal, greyfurt, kuş üzümü ve biber. C vitamininin en önemli kaynaklarından biridir.

E Vitamini

E Vitamini, alfa-tokoferol tipi bir antioksidandır; yani alfa-tokoferol, vücuda zararlı toksik maddelerin atılmasına yardımcı olur. E vitamini, retina adı verilen kan damarı bölgesinin dejenerasyonuna fayda sağlayabilir. E vitamini yönünden zengin besinler; tereyağı, kırmızı et, ıspanak, brokoli, kivi, mango, muz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, ayçiçeği, ceviz ve badem gibi yeşil yapraklı sebzelerdir.

Havuç 

Havuç; içerdiği beta-karoten, C vitamini ve A vitamini nedeniyle göz sağlığı denilince akla ilk gelen besinlerden biridir. Günlük A vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Havucun yanı sıra buğday, lahana, kabak, maydanoz ve mantar da zengin A vitamini kaynaklarıdır. 

A vitamini normal görmenin korunmasına katkıda bulunur. Gözün bazı temel işlevleri için de önemli olan, A vitamininin bir formu olan retinol ve retinadır. A vitamini yağda çözünen bir vitamindir. Bu vitamini içeren besinler doğru şekilde alınmalıdır. 4 yaş üstü sağlıklı bir kişi için önerilen günlük A vitamini dozunun 800 mcg olduğu bulunmuştur.

Baklagiller 

Nohut, fasulye, mercimek ve bakla gibi gıdalar için genel bir terim olan baklagiller, yüksek kaliteli  protein kaynaklarıdır ve ayrıca B12 ve E vitaminleri içerir. Magnezyum mineralleri, demir ve çinko içerir. Çinko içeren gıdaları tüketmek, A vitamini emilimini arttırır ve normal A vitamini metabolizmasına katkıda bulunur. Çinko ayrıca normal görüşün korunmasına da katkıda bulunur. 

4 yaş üstü sağlıklı bireyler için önerilen çinko miktarı günde 10 miligramdır. Ancak çinko vücutta üretilemeyen ve depolanamayan bir elementtir. Diyet çinko alımı yetersiz ise çinko içeren vitamin ve mineral preparatları kullanılabilir. Bu diyet takviyeleri kullanılırken sağlık kontrolleri yapılmalı ve belirtilen dozlar aşılmamalıdır. Düzenli olarak kullanılmalıdır.

Bu makalemizde en iyi göz vitamin takviyesi hangisi? Konusunu ele aldık. Umarız sizler için faydalı bir çalışma olmuştur.
 

en iyi göz vitamini göz vitamin takviyesi a vitamini b vitamini c vitamini