En Yaşlı Erkek Goril Ozzie 61 Yaşında Öldü: Bir Efsaneyi Yitirdik

TAKİP ET

Dünyanın en yaşlı erkek gorili Ozzie, 61 yaşında öldü.

ABD'de Atlanta Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan "dünyanın en yaşlı erkek gorili" unvanını taşıyan Ozzie, 61 yaşında öldü.

Yaklaşık 158 kilogram ağırlığında olan Ozzie'nin ölüm nedeni henüz bilinmese de bir süredir sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu.

Zoo Atlanta'nın yayımladığı haber bülteninde yer alan bilgilere göre Ozzie dünden bu yana iştahsızlık sorunu yaşıyordu ve hayvanat bahçesi görevlileri ona yemesi ve içmesi için yardımcı olmaya çalıştı.

Geçtiğimiz yıl Zoo Atlanta'da Çin Virüsü testleri pozitif çıkan 13 gorilden biri olan Ozzie'nin aşıları yapılmıştı ve Ozzie ile ilgilenen hayvanat bahçesi görevlileri asemptomatikti.

"Bir Efsaneyi Yitirdik"

Atlanta Hayvanat Bahçesi Başkanı Raymond King, açıklamasında "Bu Zoo Atlanta için yıkıcı bir kayıp. Bu günün bir geleceğini her zaman biliyor oluşumuz bir efsaneyi yitirmiş olmanın hüznünü dindirmeye asla yetmiyor" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en yaşlı gorillerinden biri olan Ozzie "en yaşlı erkek goril" olma unvanı taşıyodu. En yaşlı gorilla ise Berlin Hayvanat Bahçesi'nde geçtiğimiz yol 64. yaş gününü kutlayan Fatou. Fatou'yu takiben ise Louisville Hayvanat Bahçesi'nde 1 Ocak'ta 63. doğum gününü kutlayan Helen geliyor.

ozzie en yaşlı erkek goril atlanta hayvanat bahçesi raymond king