ENAGrup Başkanı Veysel Ulusoy İktidara Seslendi: Ya Meclisi Açın...

TAKİP ET

ENAGrup Başkanı Veysel Ulusoy, iktidara seslenerek enflasyon hesaplamalarını şeffaf biçimde tartışmayı teklif etti.

Politikyol'da "Ya Meclisi açın ya da gelin çayımızı için…" başlıklı bir yazı kaleme alan ENAGrup Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, TÜİK dışında enflasyon verisi yayımlayanlara yönelik hapis cezasının gündeme gelmesini hatırlattı.

TÜİK'e Onaylatmadan Veri Açıklayanlara Hapis Cezası


"Son birkaç yıldan bu yana birçok başkan, başkan yardımcısı ve yöneticinin işten el çektirildiği, tarihinde kamuoyu duyurusunu zorunlu şartlar dışında yapmayan ama yaptığı hatalar ve hesaplamalar konusunda son dönemde oldukça fazla kamuoyu açıklaması zorunda kalan bu güzel kurumumuzun yanlış yöneticilerine" çağrı yapan Ulusoy, "Devlet kuvvetini arkasına alan, bu kapsamda küçük fakat kat kat kuvvetli ENAG’a temeli olmayan savlarla saldırmak doğal olarak sadece grubu değil, onun açıkladığı fiyat ve enflasyon verilerini kendininki ile özdeşleştiren hane halkını da rencide etmiştir" dedi.

"Tartışmayı şuraya ya da buraya çekmeye gerek yok: Buna lüksümüz de yok" diyen Ulusoy, "En iyisi açın Meclisi orada canlı yayında halkın gözü önünde karşılaştıralım her şeyi. Açamazsanız gelin çayımızı içerken biz size açıklayalım her şeyi. Kamera kaydı da alarak tabii" sözleriyle meydan okudu. 

enagrup başkanı veysel ulusoy iktidara seslendi ya meclisi açın ya da gelin çayımızı için