ENAGrup Yöneticisi Adliyeye Çağrıldı

TAKİP ET

Enflasyon Araştırma Grubu yöneticisi Veysel Ulusoy adliyeye çağrıldı.

Ekim'de aylık enflasyonu yüzde 6,90, yıllık enflasyonu yüzde 49,87 bulan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy adliyeye çağrıldı. "Saraydayız" diyerek adliyede olduğunu duyuran Ulusoy'a destek mesajları yağdı. 

Ulusoy'un paylaşımına birçok önemli isim destek verirken ekonomi yazarı Uğur Gürses, "İstatistik kurumları, kendisi dışında fiyat değişimlerini ölçenleri adliye saraylarına sürerek itibar sağlayamaz" dedi. 

Ulusoy ise Gürses'e "Mücadele verimimizi artırıyor. Bilinsin ki, sonuna kadar gideceğiz. Kararlılığımız gücümüzdür" yanıtını verdi.

Bunun yanında iktisatçı Mahfi Eğilmez ve eski Merkez Bankası Başkanı İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz Ulusoy'a destek verdi. Yılmaz "Sizin için külfet ama toplum için nimet hocam. Bu da eğitimimizin bir parçası. Külfet inşallah ödüle dönecek" derken Eğilmez ise "Bilim cezalandırılamaz. Bunu anladığımız gün gelişmiş toplum olma yolunda adım atmaya başlayacağız. Geçmiş olsun Veysel Hocam" ifadelerini kullandı.

ENAGrup yıllık enflasyonu yüzde 49,87, aylık enflasyonu yüzde 6,90 olarak bulurken TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 19,89, aylık enflasyonu yüzde 2,39 buldu.

ENAGrup Yöneticisi Adliyeye Çağrıldı