ENAGrup Yöneticisi Veysel Ulusoy Tekrar Adliyeye Çağrıldı

TAKİP ET

ENAGrup yöneticisi Veysel Ulusoy tekrar adliyeye çağrıldı.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy tekrar adliyeye çağrıldığını açıkladı. Twitter hesabı üzerinde açıklama yapan Ulusoy, "Saraya gitmem gerekiyor yine. Adalet Sarayına .. İlk soruşturma davaya dönüşmedi ama hemen yenisi geldi. TÜİK, ENAG’ı kapatın diyor. O kadar kolay mı?" ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde paylaştığı "Sabah notları"nda ise Ulusoy, şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomide keyfi uygulamaların sonu bellidir... Dengeler bozulunca baskılar da artar... Kurumlarda da rasyonellik kaybolur... TÜİK şimdi de ENAGrup'un web sayfası ve sosyal medya sayfalarında enflasyonu açıklamasını durdurun diyor. Mahkemeye...  Soralım... Neden?" Ulusoy daha önce de adliyeye çağrılmıştı. 

ENAGrup Yöneticisi Adliyeye Çağrıldı

TÜİK, ENAGrup'tan Ne İstiyor?

Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın akıl dışı yönetiminde tarihinin en derin ekonomik buhranlarından biri ile karşı karşıya.

Erdoğan'n 16 Nisan 2017'de yapılan halkoylaması ile rejimi değiştirmesiyle birlikte Türkiye'de yönetimsel bağımsızlığı olan herhangi bir kurum kalmadı. Siyasetçiler olarak sorumluluğu kendilerinin taşıması nedeniyle karar vericinin de kendileri olması gerektiğini savunan Erdoğan, Merkez Bankası ve TÜİK gibi kurumların yöneticilerini defalarca değiştirdi.

Görev değişiklikleri ile söz konusu kurumlar güvenilirliklerini yitirdi. Merkez Bankasının para politikası araçlarının önemini yitirmesiyle Türk lirası 2021 yılı içerisinde yüzde 50'ye yakın değer kaybetti.

TÜİK'in enflasyon hesaplama tekniğinin bir muamma oluşu nedeniyle de piyasada bir belirsizlik oluşuyor. TÜİK'in Aralık ayı için açıkladığı yıllık enflasyon yüzde 36,08 oldu. Peki, birçok çalışan için maaş zammına gelecek oranı belirleyen bu rakam vatandaşların güvenine ne kadar mazhar oldu? Kısa bir süre önce Dünya gazetesine röportaj vererek çiçek çocuk pozu veren TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in bağımsız enflasyon araştırmacısı ENAGrup yöneticileri üzerindeki baskıyı artırması, iktidarın klasik algı çalışmalarına hız verdiğini gösteriyor...  ENAGrup'un açıkladığı Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 80'in üzerindeydi.

ENAGrup Yıllık Enflasyonu Açıkladı: Yüzde 82,81

TÜİK Başkanı: İnsanlar Hep Hissettiği Enflasyona Bakıyor

enagrup yöneticisi veysel ulusoy adliyeye çağrıldı tekrar