Enerji Bakanı: Sabit Saat İle 6 Milyar Lira Tasarruf Ettik

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sabit saat uygulaması ile 5 yılda 6 milyar lira tasarruf sağlandığını ileri sürdü.

Antalya'da düzenlenen 11. Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sabit saat uygulaması ile ilgili olarak "Bizler enerji ile ilgili konulara bilimsel bir gözle yaklaşırken buradan kendilerine malzeme çıkarmaya çalışan birileri var" dedi.

"Sabit saat uygulamasına başladığımız 2016 yılından bugüne kadar elde ettiğimiz toplam tasarruf 6,82 milyar kilovatsaat elektrik oldu" diyen Dönmez, "Bu tasarrufun parasal karşılığı ise yaklaşık 6 milyar lira oldu" diye konuştu.

"26 Mart 2019'da Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilen oylama ile AB'de mevsimsel saat değişikliği uygulamasına son verilmesi önerisi kabul edildi" diyen Dönmez, "Bugünlerde tekrar bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Lütfen herkes kendi işiyle meşgul olsun. İşleri ile gündeme gelemeyenlerin tek işi sağa sola sataşmak" ifadelerini kullandı.

Gün Doğmadan İşe, Okula Gidenlerin Ülkesi

Sabit saat uygulaması nedeniyle güneş doğmadan işe veya okula gitmek için yollara düşen vatandaşlar, bu uygulamayı eleştiriyor.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor" yorumunu yapmıştı.

Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı fatih dönmez Sabit Saat İle 6 Milyar Lira Tasarruf Ettik gün doğmadan işe okula gidenlerin ülkesi