Enerji Krizi Büyüyor: Denizli OSB'de Üretim Duruyor, 30 Bin İşçi 3 Gün Çalışmayacak

TAKİP ET

Denizli'de sanayi tesislerine uygulanacak elektrik kısıtlaması bu gece yarısından itibaren başlayacak.

İran'la yaşanan gaz krizinden dolayı doğalgaz arzında yaşanan sıkıntı nedeniyle Denizli'de üretim hafta başından bu yana durduruldu.

Enerji tüketimi 1600 kilovat saati kapsayan firmalar için uygulanan kısıtlamaya Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 185 firmanın tamamı katılacak. 30 bin işçi üç gün süreyle evlere gönderilecek.

Kısıtlamanın bu gece yarısından itibaren başlayacağını söyleyen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, diğer OSB'lerden farklı olarak Denizli'de üretimin ardışık üç gün süreyle duracağını belirtti.

Keçeci, “OSB içinde 1600 Kwh altında çalışan firmalar da çalışmayacaklar. Türkiye'deki diğer OSB'lerde çalışan ve yöneticiler gün aşırı kısıtlamayı kabul ettiler. Denizli'de ise art arda üç gün olsun, çalışanlarımız izin yapsın denildi. OSB'ler dışındaki sanayi kuruluşları eğen 1600 Kwh'nın altında tüketim yapıyorsa onların üretime devam etmesini engelleyen bir durum yok” diye konuştu.

Denizli'de sanayi kuruluşlarının büyük bir bölümünün kısıntıdan etkileneceğini belirten Keçeci, şu ifadeleri kullandı:


"Üretim Yapamayacaklar. Dolayısıyla İhracat Taahhüdünü Yerine Getiremeyecek"


"Üretim yapamayacaklar. Dolayısıyla ihracat taahhüdünü yerine getiremeyecek. Bu kez müşterisi ile problem olacaktır. Sen üretip satamadığın için nakit akışında da senin problemlerin oluyor.

Bu da ay sonunda ödeyeceğin işçi ücretinden tut vergilerden ve banka borçlarına kadar seni etkiliyor. Bu durumu yıllardan beri ilk kez yaşıyoruz.


"Bu Kadar Kapsamlı Bir Kısıtlama Türk Sanayisinde Olmadı"


Zaman zaman küçük çaplı sorunlar yaşansa da bu kadar kapsamlı bir kısıtlama bugüne kadar Türk sanayisinde ve Türkiye'de olmadı.

Bir organizesizlik mi, hesapsızlık mı, hata mı bunu bilme şansımız yok. Bakanlık çalışıyor. Bu kısıtlama tüm Türkiye'yi etkiliyor. Türkiye'nin kaybının 1 milyar dolar olduğu söyleniyor."

denizli osb üretim duracak üretim üretim yapılamıyor enerji krizi