Enes Kara'nın Cemaatçi Babası Basında Çıkan Haberler Hakkında Şikayetçi Olacak

TAKİP ET

Ailesinin zoruyla Nurcuların cemaat yurdunda kalan ve şartlara dayanamayıp intihar eden Enes Kara'nın babası Mehmet Kara, basında yer alan haberler için yayın yasağı ve suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Elazığ'da 20 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, ailesinin zoruyla Nurcuların cemaat yurdunda kalıyordu. Buradaki şartlara ve baskılara dayanamayan Enes, dün intihar etti. 

Tarikat Yurduna Mahkum Edilen 20 Yaşındaki Öğrenci, Dayanamayıp İntihar Etti



Ardında bir video bırakan Enes, "Özgürlüğüm elimden alınmış gibi hissediyorum. Ailem her şeyi yapabilir onlara söyleyemiyorum" dedi. 

Dindar Nesil Vizyonunun Sonu: İntihar Eden Öğrenciler



Enes'in cemaatçi babası Mehmet Kara ise "Kaldığı yer güzel insanların kaldığı yer. Talebelerin kaldığı yer. Orada kalmasını tavsiye ettim. Devlet yurdunda başvuru yapmadık. Durumumuz iyi. Manevi olarak ahiretine faydası olsun istedim. Ben 25 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Bir zararını görmedim. Ben bu cemaatin 25 yıldır içindeyim. Kaldığı yerde hiçbir sorun yoktu. Sürekli arkadaşlarıyla iletişim halindeydik. Birkaç ay kalır sonra alışır dedim. Cenazeyi aldık şu an dönüyoruz Hatay’a. Biz kimseden şikayetçi değiliz. Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık" dedi.

Enes Kara'nın Cemaatçi Babası: Kaldığı Yer Güzel İnsanların Kaldığı Yer


Suç Duyurusunda Bulunacak


Açıklamaları tepki çeken Mehmet Kara basında yer alan haberler için yayın yasağı talebi ve haberi yapan gazeteciler için suç duyurusunda bulunma kararı aldı.


"Cemaatçi Olsaydı İntihar Etmezdi"


Enes'in cemaat yurdundaki yaşadığı baskılara sesini çıkartmayan Mehmet Kara, oğluyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu olayı cemaate yıkmaya çalışıyorlar. Cemaatçi olsaydı intihar etmezdi”