Engelli Adamı Darp Ettikten Sonra Çevredekilere ''Evde Sakat Var Eşine ve Kızına Gidebilirsiniz'' Diyen Şüpheliler Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Antalya'da park meselesi nedeniyle çıkan olayda yüzde 90 engelli Mümin Kara, yüzde 40 engelli eşi Emine Kara ile iki çocukları dövüldü. Aileyi döven şüpheliler ise serbest bırakıldı.

19 Şubat günü  Antalya'nın Kepez ilçesinde yüzde 90 engelli Mümin Kara (58), yüzde 40 engelli eşi Emine Kara (50), çocukları Bekir ve Fatma Kara ile evlerinin yanındaki işletme sahipleri A.Y. ve N.Y. arasında park yeri yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre tartışmanın ardından A.Y. ile N.Y., Fatma Kara'yı darp edip saçından sürükledi. Ardından araçta bulunan Mümin Kara'yı dövdü. Kara'nın üstüne çıkıp yumruklar atan saldırganlar, ''Ölürsün, geberirsin'' diye bağırdı. Bu sırada Kara, engeli bulunan sağ bacağını tutarak "Sağ bacağım sakat, oraya vurmayın" diye bağırdı. Çevredekilerin araya girmesiyle Kara'yı bırakan A.Y., bu sırada elindeki soda şişesini göstererek, "Ailecek bu şişeye hepinizi oturturum, evinizi yakacağım" diyerek tehdit etti.

Darp edilen Mümin Kara'nın boğazına kaçan dilini ise eşi çıkarttı ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri şüphelileri polis merkezine götürürken, Mümin Kara önce Kepez Devlet Hastanesi'ne, ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Kara'nın engelinin bulunduğu sağ bacağında ve kafatasında kırıklar olduğu belirlendi. Ameliyattan çıkan Kara, yoğun bakıma alındı. Kara'nın sağ gözünün yüzde 90 ihtimalle görme işlevini kaybedeceği belirtildi.

Şüpheliler Serbest Bırakıldı

Şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin ailesini tehdit ettiğini belirten Emine Kara, "Ben çocuklarımı korkudan eve gönderemiyorum. Çünkü bu kişiler sadece ifade verip çıktı. Evimizi yakmakla tehdit etti. Yanındakilere 'Evde sakat var eşine ve kızına gidebilirsiniz' dedi. Ben korkuyorum. Oğlum üniversite öğrencisi, dersleri başladı ve eve gidemiyor. Ben bu şahısların tutuklanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. Emine Kara, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını da söyledi.

antalya kepez engelli darp serbest