Engelli Bireyi Sopayla Döven Saldırgan Tutuklandı

TAKİP ET

Beykoz'da engelli vatandaşı sopayla döven Oğuzhan A. 'silahla kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

21 Haziran'da Beykoz Engelliler Derneği'nin lobisinde oturan dernek başkanı Hasan Polat'ı darp eden Oğuzhan A. gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Ancak Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazın ardından Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheli Oğuzhan A. hakkında 'Silahla kasten yaralama' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. Kararın ardından Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheliyi Paşabahçe Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından tekrar adliyeye sevk edildi.

Benimle Dalga Geçti

Oğuzhan A. darp ettiği Polat'ın kendisiyle dalga geçtiğini ve alkollü olduğu için kendisini kontrol edemediğini belirterek, "Ben o gün sahte içki içiyordum. Çok sarhoş oldum, o kadar çok sarhoş oldum ki insanların omuzdan yukarısını yani başını göremiyordum. Omuzdan aşağısını gördüğüm için vurduğum şahısların kim olduklarını bilemedim. Yoksa kesinlikle böyle bir şey yapmazdım. Hatta beni alan polisler bile 'Oğuzhan o kadar sarhoştun ki burnunun ucunu bile göremiyordun' dediler" şeklinde konuştu. 

Darp Ettiğim Kişi Engelli Değildi

Polat'ın engelli olmadığını öne süren Oğuzhan A., Polat'ın kendiliğinden düştüğünü söyledi. Sarhoş olduğu için olayı anlatamadığını belirten şüpheli, "Ben engelli derneğine yardım eden birisiyim. Benim adli sicil kaydım vardır. Yaralama ve uyuşturucu kullanma suçlarından suç kaydım vardır. Volkan Giden'i hatırlamıyorum ancak görüntülerden gördüğüm kadarıyla Hasan ile olayımıza karışmasın diye kendisine vurdum. Hasan'ı ben yere düşürmedim, Hasan kendiliğinden düştü. Kavga etmiş olabilirim ancak benim kimseye bir zararım olmadı. Ben sarhoş olduğum için tam olayı anlayamadım ve anlatamadım" dedi.

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği şüpheli Oğuzhan A.'nın 'silahla kasten yaralama' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

beykoz engelli derneği başkanı hasan polat sopa döven oğuzhan tutuklandı