Engelli Raporu Olmayan 95 Bin Kişiye Engelli Aylığı Ödenmiş

TAKİP ET

Sayıştay denetim raporunda, 2019 yılında engelli raporu olmadığı halde 95 bin kişiye engelli aylığı ödendiği belirtiliyor.

Sayıştay’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yönelik 2019 Yılı Denetim Raporu’nda skandal veriler yer alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden, engelli raporu olmayan 95 bin 917 kişiye ve raporu olsa da gerekli şartları taşımayan 22 bin kişiye engelli aylığı verildiği belirtiliyor.

BirGün'ün haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın Engelli Sağlık Kurulu Raporu veri tabanında kaydı olmayan kişiler için ve ESKR veri tabanında kaydı olmasınra rağmen “Ağır engelli” veya “Tam bağımlı” ifadesi içeren ESKR’si olmayanlar için teyit işlemi yapılmadan evde bakım ödemesi yapıldığı açığa çıktı

Engellilere destek olması için yapılan ödemelerdeki sorunlara ilişkin şu tespit yapıldı:

“Engelli evde bakım ödemelerine ilişkin dosya incelemelerinde, sadece hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına bakıldığı için üzerine kayıtlı evi, arabası, arsası olanlara 2828 sayılı Kanun uyarınca engelli evde bakım ödemesi yapıldığı, bununla birlikte oturduğu ev kira olan ve kira gideri ödemek zorunda olan ancak asgari ücret gelir şartını az da olsa aştığı için başvurusu reddedilen kişiler olduğu görülmüştür.

.

sayıştay engeli raporu engelli aylığı skandal eskr 2019