Engelliler İçin Kapak Toplayan Dede ve Torunun Kapaklarını Çaldılar

TAKİP ET

Eskişehir'de engelli vatandaşlar için mavi kapak toplayan dede ve torunun topladığı 160 kiloluk mavi kapak çalındı.

Mavi kapak toplayarak 500'den fazla engelli bireye tekerlikli sandalye alan Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş'ın evinin önünde bulunan 30 çuvaldaki 160 kiloluk kapaklar çalındı. Kapakların çalındığını görünce gözyaşlarını tutamayan Halit Aydoğan, “Bir engelli kardeşimizin yüzünü güldürmekten mahrum kaldığım için üzgünüm. O kapaklarla hemen hemen 1 tekerlekli sandalye alma gücüne sahiptim. Ben kapakların gittiğine üzülmüyorum. Bir engelli kardeşimizin yüzünü güldüremediğim için üzülüyorum. İnşallah bulunur, bir engelli kardeşimin yüzü güler” şeklinde konuştu.

Şüphelendim ama Günahını Almak İstemedim

14 yıldır dedesiyle birlikte kapak toplayan Melike Sarıtaş ise, "Mahalleden ‘Şurada kapaklar var, gelip alır mısın?’ diye beni çağırdılar. O kapakları almak için dedemin yanından ayrıldım. 2 dakika sonra dedem de namaz kılmaya gitmiş. Sonrasında dedemden ‘Kapakları çaldılar’ diye bir telefon geldi. Gerçekten çok üzüldüm. İyilik yapan insanlara böyle köstek olmasınlar. Haberlerde duyuyoruz, engelli kardeşlerimizin akülü arabasını, akülerini çalıyorlar. Artık gerçekten buna bir dur, denilsin. Daha önce de sosyal medya hesabımız çalınmıştı. Şimdi de kapaklarımız çalındı. Ne istiyorsunuz bizden? Ben gelirken yolda birisinden şüphelenmiştim ama tabii ki de asla günahını almak istemiyorum. Arabalı bir hurdacı ile göz göze geldik. Bayağı yüzüme baktı. Komşularımız diğer yoldan gittiklerini söylüyorlar. Büyük ihtimalle onlar olabilir. İnşallah er ya da geç bulunur, kapaklarımızı alabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Şikayetçi Oldular

Kapakların çalındığını görünce üzüntüden kendilerini kaybeden dede ile torun bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyerek şikayetçi oldu. 

Ekipler, evin önünde ve çevrede güvenlik kamerası incelemesi yaparak olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

eskişehir mavi kapak dede torun engelli çaldılar tekerlekli sandalye