Engin Altay'dan Gençlik Bakanı'na Tepki: Devlet Yurdunda Kalsaydı, Başı Kesilmeyecekti

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Antalya'da cemaat yurdunda katledilen Mehmet Sami Tuğrul için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na tepki gösterdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde İlim ve Kültür Derneği'ne ait bir öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan 38 yaşındaki İhsan Güney, yemekhanede 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un başını satırla keserek göğsünün üzerine koydu. Cani aşçı bu vahşet sonrasıda ise 'Deccal'i vurdum' diyerek bağırdı.
 

"Alkışlayın"


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yurtlarla ilgili olarak “İspanya, Fransa, Almanya hepsinin toplamından güçlü. Gurur tablomuz.” dedi.

“Her gencin başımızın üstünde yeri var. Size kurban etmeyiz” çıkışında bulunan Kasapoğlu, il il yurtların yemekhanelerine varıncaya kadar fotoğraflar gösterip milletvekillerine “Alkışlayın” diye bağırdı.
 

"Devlet Yurdunda Kalabilseydi Başı Kesilmeyecekti"


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Antalya’da kafası kesilerek öldürülen Mehmet Tuğrul Selman'ı hatırlatarak Gençlik Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na tepki gösterdi.

Kasapoğlu’nun konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz aldı. Altay konuşmasında Antalya’da cemaat yurdunda  yaşanan dehşet verici olayı hatırlattı. CHP’li Altay, şöyle konuştu:

"Mehmet Sami Tuğrul, Antalya’da, dört katlı bir binanın üçüncü ve dördüncü katında bulunan kaçak öğrenci yurdunda, yurtta vakfa ait mutfakta çalışan aşçı tarafından hunharca katledildi. Bu olay gerçekleşmiş iken sayın bakanın burada bir işportacı edasıyla yurt resimleri göstermesini aziz milletimin takdirine bırakıyorum. İnsan üzülür.

O çocuk devletin bir yurdunda kalıyor olabilseydi, bugün başı kesilmeyecekti. Bu nezaketsiz bakan size fotoğraf gösterip ‘Alkışlayın bakayım’ diyebiliyorsa, bu da TBMM’ye yapılmış ayrıca bir saygısızlıktır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

*On binlerce öğrenci yurt bulamamış olduğu için sokaklardayken bunu bir gurur tablosu diye sunmak, olsa olsa Sülün Osman’lık olur. Tayyip Erdoğan’ın senin prezentasyonuna ihtiyacı kaldıysa vah ki vah."
 

"Yurt Açmayıp Gençleri Cemaat ve Tarikatlara Mahkum Edenler Bu Katliamın Sorumlusudur"


Antalya’da yaşanan olayla ilgili CHP TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaya, “Yüreğim yandı… Antalya İlim ve Kültür Derneği (Alim Derneği) öğrenci yurdu aşçısı Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’un başını keserek, ‘Deccal’i vurdum’ diye bağırıyor. Yurt açmayıp gençlerimizi cemaat ve tarikatlara mahkum edenler, bu katliamın sorumlusudur” ifadelerini kullandı.

mehmet kasapoğlu mehmet tuğrul selman engin altay cemaat cemaat yurdu cinayet