Enişte ve Kayınço Vurgunu: Ankaway

TAKİP ET

Eren Düzyol ile kayınbiraderi Halil Başoğlu, reklam izleyerek gelir elde etme vaadi ile yüzlerce kişiyi dolandırdı.

Eren Düzyol, kayınbiraderi Halil Başoğlu ve yazılımcı Muhammet Satıroğlu, internetten reklam izleyerek gelir elde etme vaadi ile 480 kişiyi dolandırdı. 

Bir kullanıcıya paket satarak o parayla başkalarının ücretlerini ödeyen, bu şekilde güven kazandıktan sonra da kaçıp giden dolandırıcılar, üyelere fiyatı 1000 ile 35 bin TL arasındaki paket satışı yaptı. Paket alım-satım işlemleri sayesinde para kazanabileceğini sanan üyelerden bazıları 4 veya 5 paket birden aldı. Yatırdıklarının yüzde 65’i kadar kazanç vaat edilen üyelere, “Günde 3 dakika reklâm izlemeniz yeterli” denildi.

Saadet Zincirinin Kurucusu Eren Düzyol

Mağdurların şikayeti üzerine Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede 480 kişi mağdur olarak yer aldı. Dosyaya göre, saadet zinciri Ankaway’i Eren Düzyol kurdu.

Düzyol ile Birlikte 9 Kişi Hakkında Nitelikli Dolandırıcılık Davası 

Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ersin Tosun; sistemin kurucusu Eren Düzyol (38), Delli Ertuğrulhan Ay (29), Ersin Düzyol 1985 (36), Halil Başoğlu (27), Kadir Turgut (42) Muhammet Satıroğlu (27), Murat Turgut (44), Sadettin Er (41) ile Savaş Işık (45) hakkında her bir sanık için 2 bin 160’ar yıl ile 7 bin 200’er yıl hapis istemiyle nitelikli dolandırıcılık davası açtı.

Davanın ilk duruşması önümüzdeki kasım ayında yapılacak.

eskişehir ankaway saadet zinciri reklam izle gelir 480 mağdur kişi halil başoğlu eren düzyol muhammet satıroğlu