Ensar Vakfı Soruşturmasında Görevden Alınan Asım Sultanoğlu'na Ödül Gibi Atama

TAKİP ET

45 erkek çocuğunun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı'nın hakkında soruşturma açılan yöneticilerinden Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

2012-2015 yılları arasında Ensar Vakfı'nın Karaman Şubesi ile Karaman İmam Hatip Okulu (KAİMDER) ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'ne ait yurtlarda kalan 45 erkek çocuğunun cinsel istismara uğradığına dair bilgilerin ortaya çıkması üzerine 2019 yılında soruşturma başlatılmıştı.

Kaçak Yurtların Faaliyetleri Görmezden Geldi

Sözcü'nün haberine göre Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün adı geçen kaçak yurtların tespitini ve sorumlu olduğu denetimi yapmaması üzerine dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer ve Özel Eğitim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır'ın bu durumdan sorumlu olduğuna dair raporlar oluşturuldu.

Asım Sultanoğlu Skandalın Ardından Görevden Alınmıştı

Yöneticiler hakkında soruşturma için izin verilmesine yönelik raporun ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı denetimde İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu Bakanlığa müşavir olarak tayin edildi.

Hiçbir Şey Olmamış Gibi Yeniden Müdür Yapıldı

Geçtiğimiz hafta eski Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt'un görevinden alınmasının ardından, Karaman'daki skandalın ardından görevinden alınmış bir isim olan Asım Sultanoğlu Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Türk Evlatlarının Eğitimini Bu İnsanlar mı Verecek?

Karaman'daki cinsel istismar skandalının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez kadrosuna çekilen Asım Sultanoğlu'nun hiçbir şey olmamış gibi yeniden İl Milli Eğitim Müdürü olarak tayin edilmesini eleştiren eski AKP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilal Tekatlı şunları söyledi:

"Urfa bürokraside ‘ıslah evi' olarak kullanılıyor. Cezalı olan, müdürlük kadrosu verilmek istenen, asaleti verilmek istenen, istenilmeyen fakat yasal olarak görev verilmek zorunda olan bürokratlar Urfa’ya atanır. Daha da kötüsü sahipsiz Urfa’da bunlara itiraz eden kimse de yok."

 

şanlıurfa asım sultanoğlu ensar vakfı karaman kaimder islamcı şeriatçı yurt kaçak yurt urfa bilal tekatlı