Ensari Klanı'nın Babası Konuştu: Oğlum Aday Olsun Demedim, Öyle Uygun Gördüler

TAKİP ET

Ensari Klanı'ndan baba-oğulun, birbirleriyle rekabete dahi girmeyerek İYİ Parti'den milletvekili adayı olmasının ardından parti genel merkezine tepki gelmeye devam ediyor.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu İstanbul’dan, oğlu Vejdin Ensarioğlu ise Diyarbakır’dan aday gösterildi. Türk siyasi tarihinde, daha önce yalnızca bir kere yaşanan bu durum, parti tabanının tepkisini çekti.

Salim Ensarioğlu ise gelen tepkilere karşılık olarak oğlunun adaylığına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Ben asla ‘oğlum aday olsun’ demedim. Genel Başkan’la da bu konuyu konuşmadım. Yönetim ve dostlar oğlumu önerdi. Genel Başkan da onayladı. İkimizin de Meclis’e girme şansımız olduğunu düşünüyorum.” 

Yeğeni de AKP'den Aday

Diyarbakır’da siyaset ve iş dünyasını elinde tutan Ensari Klanı'nın büyük bölümü AKP'ye yakın durmuş ve Kürt sorununu istismar etmişti. Bu seçimde de AKP'den aday olan Galip Ensarioğlu, daha önce AKP’den iki dönem milletvekilliği yapmış ve hükümetin bölge politikalarını savunmuştu. Galip Ensarioğlu'nun yeniden aday olmasıyla birlikte amca-yeğen Ensarioğulları3, üçüncü kez karşı karşıya geldi.

Hem Yeğenine Hem Oğluna Başarılar Diledi

Salim Ensarioğlu, Diyarbakır’da iki ayrı partiden birinci sırada yarışacak oğlu ve yeğeni için "Hem oğluma hem yeğenime başarılar dilerim” dedi.

salim ensarioğlu vejdin ensarioğlu galip ensarioğlu