Ensest İlişkiyi Meşrulaştıran Kitaba 'Küçüklere Zararlıdır' Damgasıyla Satış İzni Verildi

TAKİP ET

''Onlar Ermiş Muradına-En Güzel Türk Masalları'' adlı kitap baba ile kızının ilişkisine onay vermesine rağmen yalnızca 'küçüklere zararlıdır' damgası vurulmak kaydıyla satılabilecek.

Çocuk kitabı olarak piyasaya sürülen ''Onlar Ermiş Muradına-En Güzel Türk Masalları'' adlı kitap, baba ile kızın evliliğini meşrulaştırarak ensest ilişkiye teşvik ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti.

Kitabın satışına son verilmesi ve piyasadaki kopyalarının imha edilmesi istenirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu yalnızca 'kısıtlama' kararı aldı. 

Yetiştirdiğin Meyveyi İlk Sen Yersin 

Kitapta yer alan ''Sandık'' adlı masalda; çocuğu olmayan bir adam sözde hocaya giderek muska alıyor. Muska takan adam bir süre sonra çocuğu olduğunu söylemek için sözde hocaya tekrar gidiyor. 

Kız çocuğu olan adam, hocaya  “Hocam, yetiştirdiğin meyveyi önce kendin mi yersin, yoksa başkasına mı yedirirsin” diye soruyor, hoca da adama ''Evvela kendin yersin'' yanıtını veriyor.

Hocanın yanıtına göre çocuğu önce kendisinin 'yemesi' gerektiğini düşünen adam, kızına giderek ''Ben hocadan onay aldım, evleneceğiz'' diyor. 

Kız ise “Baba hiç öyle şey olur mu, ben senin kızınım, babanın kızıyla evlenmesi olur mu” şeklinde yanıt veriyor.

18 Yaşından Küçükler Üzerinde Müstehcen Tesir Yaratacak Nitelikte

Karatay Akademi Yayınları’nın yayımladığı kitabı incelemeye alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, “Kitabın re’sen incelenmesi neticesinde; kitapta yer alan bazı yazıların 18 yaşından küçüklerin maneviyatı üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna, bu sebeple söz konusu kitabın 1117 sayılı Kanunun 3266 sayılı Kanunla değişik 4’üncü maddesindeki sınırlamalara tabi olmasına oy birliği ile karar verilmiştir” şeklinde açıklama yaptı. 

 

ensest ilişki baba kız ilişki evlilik onay onlar ermiş muradına en güzel türk masalları sandık