Enver Aysever: İYİ Parti CHP'ye Borçludur, Akşener'in 'Adayı Belirleyeceğim' Deme Hakkı Yoktur

TAKİP ET

Gazeteci Enver Aysever, İYİ Parti'nin CHP'ye borçlu olduğunu öne sürerek İYİ Parti ve onun lideri Akşener'in ortak cumhurbaşkanı adayını belirleme hakkının olmadığını savundu.

TELE1'de sunduğu "Gündeme Not" adlı programda konuşan gazeteci Enver Aysever, İYİ Parti'nin CHP'ye borçlu olduğunu ve aday belirleme hakkının sadece CHP'de olduğunu öne sürdü.

Aysever şunları söyledi:

"Masaya geldiğimiz zaman, hiç kimsenin şunu unutmaması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi o masanın kurulmasında, Cumhuriyet Halk Partisi HDP'nin ikna edilmesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İYİ Parti'nin kurulmasında, onlara ilçe binası bile kiralanmadığı zaman o binaların kiralanmasından tutun, milletvekili verilmesine kadar İYİ Parti'nin borçlu olduğu bir siyasi partidir. Borçludur. Akşener borçludur. Mansur Yavaş borçludur.

"Mansur Yavaş'ın, Akşener'in 'Ben Aday Belirleyeceğim' Deme Hakkı Yoktur" 

Dolayısıyla, ne Mansur Yavaş'ın ne de Akşener'in kalkıp da 'Ben aday belirleyeceğim' deme hakkı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yetkili kurullarının belirleyeceği aday altılı masanın adayı olmayı hak eder. Bunu herkesin kabul etmesi gerekir. Aksi halde burada bir vefasızlık olacağı gibi adaletsizlik de ortaya çıkar.

Eğer o masadan Kılıçdaroğlu çıkarsa HDP'nin de Sosyalist Güç Birliği'nin de bir rezervi olacağını tahmin etmiyorum. Ben kendi payıma Kılıçdaroğlu gibi bir adaya daha iyisi bulunana kadar oy vereceğim."

"Ne Borcu? Biz Borcumuzu Mahalli Seçimde Ödedik"

Ağustos ayında gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan "İYİ Parti'nin ağır topu", İYİ Parti'nin CHP'ye 15 milletvekili transferi nedeniyle borçlu olduğuna yönelik söylemlere şu yanıtı vermişti:

"Ne borcu? Biz borcumuzu mahalli seçimde ödedik. Kaldı ki bizim seçime katılma hakkımızı YSK vermişti. CHP o imkanı tanıdıktan sonra bu kararı almış olabilirler. Olmasa belki yapmayabilirlerdi. Ama zaten seçime girme hakkını kazanmıştık."

 

enver aysever iyi parti chp borçludur akşener adayı belirleyeceğim deme hakkı yoktur