EPDK Yöneticilerinin Makam Odalarına 401 Bin Liraya Halı Alındı: Metrekaresi 2 Bin 500 TL

TAKİP ET

EPDK yöneticilerinin makam odalarında kullanılmak üzere 401 bin liraya 161 metrekare halı alındığını ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) “Makam odalarında kullanılmak üzere" 401 bin liralık halı aldığı ortaya çıktı.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak'ın da Yönetim Kurulu Üyesi olduğu EPDK'nin kasasından halıların metrakresine yaklaşık 2 bin 500 TL öndediği öğrenildi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, EPDK’ya bağlı İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, 8 Nisan tarihinde pazarlık usulüyle “Kurumumuz Makam Odalarında Kullanılmak Üzere 161 Metrekare Halı” adıyla bir ihale düzenlendi. İhaleye yalnızca “Şark Halı Pazarı” isimli şirket katılırken, şirketin 401 bin 695 TL teklif vererek ihaleyi aldığı ve 27 Nisan’da da sözleşme imzalandığı öğrenildi. Halıların sadece bir metrekasi için ödenen para ise yaklaşık bir asgari ücret ediyor.

BirGün’ün haberine göre, Şark Halı Pazarı Şirketi’nin bir yetkilisi, yaptığı açıklamada “ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun yetkilileri antik el dokuması Uşak halısı aldılar. Hangi odaya halıları serdiler, nerede kullandılar ben bilmem. Geldiler, halıları seçtiler, araştırdılar, birkaç yere baktılar en son bizden almaya karar verdiler. Yanlış hatırlamıyorsam halıların bir iki tanesi farklı ama diğerleri el dokuması Uşak halısı” şeklinde konuştu. Öte yandan antik Uşak el dokuması halı modelleri yüzde 100 yün ve kök boyalarla üretiliyor.

 

epdk enerji piyasası düzenleme kurumu makam odaları yöneticiler halı ihale alım 401 bin tl 161 metrekare metrekaresi 2 bin 500 tl kullanılmak üzere açıklama