Ercüment Ovalı: Şaşkın ve Üzgünüm

TAKİP ET

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kendi geliştirdiği bir antikor kokteyli ile ciğerlerine inen virüsten 72 saatte kurtulduğu iddiasını yalanladı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Çin virüsüne karşı yerli ilaç geliştirmek için çalışmalara başlamış ancak sonucunda önerdiği Dornaz Alfa isimli ilaç halihazırda Yeni Zelanda’da kullanımda olması nedeniyle hayli eleştirilmişti. Geçtiğimiz gün ortaya atılan iddialara göre, virüse yakalanan Ercüment Ovalı, ciğerlerindeki virüsü kendi geliştirdiği bir antikor kokteyli ile üç günde iyileştirdi.

Hürriyet’ten Fulya Soybaş, antikor kokteyli denilen yeni ilaç iddiaları üzerine Prof. Dr. Ercüment Ovalı’yı aradığını aktardı. Ovalı, açıklamalarında çıkan haberleri yalanlayarak şunları kaydetti:

“23 Nisan’da bir TV kanalına verdiğim röportajdan başka hiç konuşmadım. Bir toplantıda yaptığım bu konuşma da sanki basına demeç vermişim gibi servis edilmiş. Israr ve inatla, anlayamadığım bir şekilde benimle uğraşılıyor. ‘Beni affedin, konuşmak istemiyorum’ dedikçe sanki konuşmuşum, sansasyonel açıklamalar yapmışım gibi haberler çıkıyor. İnanın şaşkın ve üzgünüm. Nasıl bir iştir bu? Anlayamıyorum. Toplantıda konuşulmuş, kulaktan kulağa yayılmış, benim demecimmiş gibi yazılmış. Şunu söyleyeyim böyle bir açıklama yapmadım.”

ercüment ovalı aşı covid covid19 corona coronavirüs korona koronavirüs aşı dornaz alfa corona coronavirüs koronavirüs korona pfizer biontech antikor antikor kokteyli kokteyl dornaz alfa iyileştim iyileşti