"Erdoğan 130 Milyon Avro Değerinde Yat Satın Aldı"

TAKİP ET

Ali Mahir Başarır AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 130 milyon avro değerinde bir yat satın aldığını ileri sürdü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 130 milyon avro değerinde bir yat satın aldığı iddia edildi.

TELE1'de açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Yazlık yaptı mı? 15 milyon metrekare denizi kapattı. Herhalde orda yüzebilecek bir denizci değil kendisi. Üç kulaç atacak falan. 13 tane uçağı var mı? Var. Ne eksik? Bu adamın bir şeyi bir aksesuarı eksik. Yatı eksik" dedi.

"İki görüntü geldi, sordum cevap vermiyorlar. İki tane. Ama bir yat aldığını biliyorum. Ya kiraladı çok yüksek bedelle ya aldı. Hatta iddia edilen yer Fransa'da bir tanıtım fuarına gidiyor. Şimdi ben bunu bakana Fuat Oktay'a sorsam, cevap vermiyor adam" diyen Başarır, "Ne zaman çıkacak biliyor musunuz bu? Alacak, çekilecek, demirlenecek bir görüntü ile ortaya çıkacak. Ama kesin alındığını biliyorum" diye konuştu.

Başarır, Uğur Dündar'ın "Değerini biliyor musunuz?" sorusuna ise "Yaklaşık olarak 125-130 milyon avro civarındaki bir yattan bahsediliyor. Kirası zaten inanılmaz bir rakam. Ama bize cevap vermiyorlar. Ben milletvekili olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını soruyorum. 128 milyar doları sorduk sorduk sorduk 'Çaldık mı?' dedi. E çalsaydın! Onu da yapanlar oldu" ifadeleriyle yanıt verdi.

Soru önergelerine verilen cevapları eleştiren Başarır "Verdiğimiz sorulara o kadar ciddiyetsiz cevaplar geliyor ki ben utanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan 130 Milyon Avro Değerinde Yat Satın Aldı