Erdoğan 2 Bin 700 Yıllık Siloam Yazıtı'nı İsrail'e Verdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2 bin 700 yıllık Siloam Yazıtı'nı İsrail'e verdi.

Zman Yisrael'e konuşan üst düzey İsrailli yetkili, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2 bin 700 yıllık Siloam Yazıtı'nı İsrail'e verdiğini söyledi.

Halihazırda İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmekte olan tarihi eser, Kral Hezekiya'nnın Kudüs'e inşa ettiği tünelin varlığına ilişkin bir kanıt olarak gösteriliyor.

Kudüs'ün İsrail'le bağının 2 bin 700 yıla uzandığına yönelik bir simge olarak görülen Siloam Yazıtı'nın iade edileceği haberi, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye'yi ziyareti ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinden sonra ortaya çıktı.

2008 yılından bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olan Herzog'un görüşmesine ilişkin Zman Yisrael'e konuşan üst düzey İsrailli yetkili, Türkiye'nin Siloam Yazıtı'nı vermesi karşılığında İsrail'de bir müzede bulunan tarihi ve dini açıdan önemli bir eserin Türkiye'ye verilmesinin teklif edildiğini açıkladı.

Habere ilişkin Türkiye'den bir yalanlama yahut doğrulama gelmedi. Siloam Yazıtı'nın İsrail'e verilmesi için 1998 yılından bu yana birçok kez başvuru yapılmış ancak teklifler reddedilmişti.

erdoğan isaac herzog siloam yazıtı verdi israil türkiye