Erdoğan 2008 Yılında Azerbaycan'da FETÖ'ye Operasyonu Engellemiş

TAKİP ET

Gazeteci Barış Terkoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Azerbaycan'da Fetullahçılara operasyonu engellediğini söyledi.

Gazeteci Barış Terkoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Azerbaycan'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 2008 yılında yapılmak istenen bir operasyonu araya girerek engellediğini açıkladı.

Halk TV canlı yayınında Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programında konuşan Terkoğlu, şunları söyledi:

"Ben biliyorsunuz Sızıntı diye bir -ilk kitabımdır- Barış Pehlivan'la birlikte cezaevinde yazmıştık, orda Amerika Birleşik Devletleri'nin kriptolarını taradık ve kitap onun üzerine kurulu. İki tane kripto aklıma geldi, bir tanesi 5 Ağustos 2008 tarihli ABD'nin Bakü Büyükelçisi'nin Washington'a yolladığı kripto. Diğeri ise 13 Mart 2009 tarihli o da Bakü'den Washington'a gönderilen kripto.

Bir tanesi ne biliyor musunuz? Azerbaycan'da Fetullahçılar faaliyetteler. Bu arada Azerbaycan ve Rusya gibi ülkelerde Fetullahçılara karşı operasyonlar Türkiye'ye göre 17-25 Aralık'a göre çok daha önce. Mesela birinci kripto 5 Ağustos 2008 tarihli, Azerbaycan Fetullahçılara operasyon yapacak, bilin bakalım operasyon yapılmasın diye kim devreye giriyor? Recep Tayyip Erdoğan devreye giriyor.

Aynen okuyorum: 'Fetullah Gülen hareketinin üzerine gidilmesini savunmuşlar ancak Türkiye Başbakanı Erdoğan Devlet Başkanı Aliyev'le yaptığı bir görüşmede Çağ Öğretim adına araya girmiş...'

Yapmayın operasyon Fetullahçılara, diye 2008 yılındaki kriptodan okuduğum hikaye."

Erdoğan 2008 Yılında Azerbaycan'da FETÖ'ye Operasyonu Engellemiş