"Erdoğan 2021'de Partiyi Damadına Bırakabilir"

TAKİP ET

Ekonomik gidişat başta olmak üzere çeşitli etkenlerin oy kaybını tetiklediği AKP'de Erdoğan'ın Genel Başkanlığı 'sembolik' olarak da olsa bir başka isme bırakarak yeni bir yol haritası çizeceği yönündeki iddialar gündemdeki yerini kaybetmiyor.

İçinden iki yeni partinin çıkmasıyla ciddi seviyede oy ve üye kaybı yaşayan AKP, olası bir seçimde iktidarda kalabilmek adına yeni yol haritaları çizmeye çalışırken Partili Cumhurbaşkanı'nın planlarına ilişkin de her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.

Gazeteci Murat Yetkin, 'yetkinreport.com'da "Adalet? Kalkınma? Partisi?" başlıklı bir yazı yayımlayarak bu iddialara bir yenisini daha ekledi. Yetkin, AKP'nin 2021 yılında gerçekleşecek kongresinde Tayyip Erdoğan'ın koltuğunu damadı Berat Albayrak'a bırakabileceğini kaydetti.

Bu tablonun olası risklerine temas etmeden önce Yetkin, iddiasına ilişkin "2021’de gidilmesi beklenen AK Parti Genel Kurulunda, o zamana kadar kalacaksa, Albayrak’ı sembolik parti başkanı yaparak hem 'partili cumhurbaşkanı' yükünü bırakmış olmak, hem de ekonomiyi daha güven duyulacak bir isme bırakmayı düşünebilir Erdoğan" ifadelerini kullandı.

"2021 Kongresi 'Lider Partisi' Tartışmalarını Tetikleyebilir"

"Öte yandan bu durum aile işlerinin devlet işlerinden sonra parti işleriyle de iç içe geçmesi demek. Bu durumun AK Partide kendi siyasi tabanı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ya da şu anda askeri diplomasinin fiili icracısı Hulusi Akar’ı ne kadar ne kadar memnun edeceğini kestirmek kolay değil.

Ya da mevcut yapıda Erdoğan, Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile nispeten sorunsuz çalışan Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u.

Ama her halükârda AK Partinin 2021 kongresiyle artık siyasi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şahsi bağlılığa indirgeme ihtimali oldukça yüksek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 'parti devleti' eleştirilerini tetiklemişti, adalet, kalkınma ve parti sorunları ortadayken gidilen 2021 AK Parti kongresi de 'şahıs' ya da 'lider partisi' tartışmalarını tetikleyebilir."

berat albayrak tayyip erdoğan akp murat yetkin adalet kalkınma partisi lider partisi 2021 kongresi