Erdoğan 2023 Seçimlerinde Resmen Aday Olduğunu Açıkladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinde resmen aday olduğunu açıkladı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de AKP İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na; "Habire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum seçim Haziran 2023'te olacak. Kaçacak yerin yok. Cumhur İttifakı'nın adayını soruyorsun. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İzmir milli mücadelede düşmanı denize döktüğümüz yerdir. Bu şehir kendisini temsil edenler tarafından maalesef talihsizlikler yaşıyor. İzmir'den Meclis'e gönderdikleri bu zat İzmir'in yolunu bile bilmiyor. İzmir'in derdi ile dertlenmek yerine sürekli iftiralar üretiyor. Aile fertlerimizle ilgili yeni iftiralar uyduruyor. Böyle yaptıkça biz de davaları kazanıyor uygun yerlere Bay Kemal'in adına hayır yapıyoruz.

Şimdi buradan milletvekili seçildiği İzmir'den aynı davetimi bir kez daha yapıyorum. Artık kaçak güreşmeyi bırak Bay Kemal. İpe un sermekten, lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak gezmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Habire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum seçim Haziran 2023'te olacak. Kaçacak yerin yok. Cumhur İttifakı'nın adayını soruyorsun. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır. Yüreğin varsa, cesaretin varsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla."

erdoğan adaylık adaylık açıklaması erdoğan adaylığını açıkladı 2023 seçimleri